Základy pro rozšíření léčebného umění podle poznatků duchovní vědy přehled

Základy pro rozšíření léčebného umění podle poznatků duchovní vědy
https://www.databazeknih.cz/img/books/32_/324838/mid_zaklady-pro-rozsireni-lecebneho-ume-YTc-324838.jpg 5 2 2

Společná kniha Rudolfa Steinera a Ity Wegmanové představuje zásadní dílo, jež nastiňuje hlavní perspektivy rozvoje medicíny, obohacené o anthroposofické vědomosti. Nejde o opozici vůči klasickému lékařství, nýbrž o takové uchopení léčebného umění, které na jedné straně přijímá přírodovědecké metody, na druhé straně je však doplňuje o metody vycházející z pojímání člověka jako ducha, duše i těla, z trojčlennosti jeho fyzické bytosti i sounáležitosti s kosmem. Z tohoto hlediska poukazuje na procesy v organismu, které vedou ke vzniku nemocí, a líčí příčiny a průběh vybraných onemocnění. Popisuje léčebné postupy na základě poznání přírodních substancí i konkrétní léčiva a jejich působení na jednotlivé orgány a soustavy. Kniha, která vychází již podruhé (ovšem v novém překladu), je určena všem, kdo cítí odpovědnost za celkové zdraví člověka.... celý text

Duchovní literatura Esoterika, astrologie, okultismus
Vydáno: , Fabula
Originální název:

Grundlegendes für eine Erweiterung der Heilkunst nach geisteswissenschaftlichen Erkenntnissen


více info...

Můj komentář

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Základy pro rozšíření léčebného umění podle poznatků duchovní vědy. Přihlašte se a napište ho.


Komentáře (1)

juvelinokivi
28.02.2018 4 z 5

Poslední kniha, na které se spolupodílel Rudolf Steiner, je evidentně pro překladatele oříškem. Vychází už v druhém překladu a stejně si tu překladatel musí vypomáhat tím, že do textu první části, věnované fungování lidského organismu, vkládá vlastní formulace - přesto je i tak smysl vět mnohdy nejasný (alespoň pro mě). Problém je patrně už v originále, protože další dva oddíly knihy jsou zcela srozumitelné. Druhá část, věnovaná jednotlivým pacientům, jejich diagnózám a způsobům léčby, dává možnost udělat si přesnější představu o tom, jak se na klinice v Dornachu přistupovalo k nemocem. Neméně pozoruhodná je i poslední část - očité svědectví lékařky, jak vypadala spolupráce I. Wegmanové a R. Steinera, i jak sám Steiner přistupoval k diagnostice nemocí.


Související novinky (0)

Zatím zde není žádná související novinka.


Citáty z knihy (0)

Zatím zde není žádný citát z knihy.


Kniha Základy pro rozšíření léčebného umění podle poznatků duchovní vědy v seznamech

v Přečtených2x
v Knihotéce4x
v Chystám se číst4x
v Chci si koupit3x
v dalších seznamech2x

Autoři knihy

Rudolf Steiner
rakousko-uherská, 1861 - 1925
Ita Wegman
indonéská, 1876 - 1943