Žabie bratstvo přehled

Žabie bratstvo https://www.databazeknih.cz/img/books/99_/99175/bmid_zabie-bratstvo-Kjk-99175.png 4 155 155

Detektiv Elk série

2. díl >

Klasický pokoj života Británie naruší zločinnosť udivujúco všemocnej organizácie so zápästným znakom žaby. Do boja s ňou sa pustí mladý pracovník prokuratúry Dick Gordon, čudácky detektív Scotland Yardu seržant Elk a tajomný Američan Joshua Broad…

Literatura světová Detektivky, krimi
Vydáno: , Šport
Originální název:

The Fellowship of the Frog , 1925


více info...

Můj komentář

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Žabie bratstvo. Přihlašte se a napište ho.


Komentáře (30)

DzordanoChruno
16.05.2023 4 z 5

Pekné, povedal by som "secesné" čítanie, nie podľa striktných pravidiel slohu, ale v zmysle atmosféry, mäkkosti príbehu, celé je to také zaoblené, pastelové, naivné. Čudné hodnotenie, že?-) Ale tak to na mňa pôsobí. A preto dávam aj pomerne vysokú známku, napriek faktu, že detektívka je to skutočne slabučká.

hanak_v_exilu
18.04.2023 4 z 5

Egar Wallace vymyslel zajímavé postavy a nastolil tísnivou atmosféru, ale zdá se mi, že pro všechnu tu omáčku kolem zapomněl, že píše detektivku. Pátrání je nahodilé a pokrok ve vyšetřování je spíš projevem autorovy libovůle, než aby byl logickým důsledkem mnohaletých zkušeností příslušníků Scottland Yardu. Ve výsledku tak mnoho věcí nedává smysl, případně je vymyšlených jen pro efekt. To se odráží i v závěrečném odhalení, kdy jedna z postav správně poznamená, že "je záhadou, jak vlastně Žabák svou organizaci řídil". Pasáž s filmováním jezevců je další příklad.


heavy66
08.12.2022 5 z 5

Žabí bratrstvo, moje nejmilejší wallaceovka! Gang tuláků, kteří se poznají podle vytetované žáby na zápěstí, a jejich vůdce, tajemný Žabák v masce, mě děsili, když jsem, coby dítko školou povinné, poprvé vytáhl paperback z rodičovské knihovny. Neohrožený detektiv, krásná dívka v nebezpečí, napínavý děj a nečekaná pointa, to je téměř sto let starý trhák od klasika detektivní literatury!

všechny komentáře

Související novinky (0)

Zatím zde není žádná související novinka.


Citáty z knihy (0)

Zatím zde není žádný citát z knihy.


Kniha Žabie bratstvo v seznamech

v Právě čtených2x
v Přečtených204x
ve Čtenářské výzvě12x
v Doporučených10x
v Knihotéce183x
v Chystám se číst41x
v Chci si koupit2x
v dalších seznamech2x