Za volantem s Karlem Čapkem přehled

Za volantem s Karlem Čapkem https://www.databazeknih.cz/img/books/92_/92150/za-volantem-s-karlem-capkem-92150.jpg 3 7 7

Podnázev: Neznámá cesta Karla Čapka do Alp, dvě škodovky a 3500 km sedmi státy Autovraždy, Dobrý stroj, Řidič uličník: Karel Čapek napsal o dopravě a zvláště o automobilech řadu velmi vtipných a čtivých statí. Po náročných rešerších vznikla první část unikátní publikace, představující umělce jako motoristu teoretika i praktika, majitele Škody Popular a Rapid. Navazující reportáž popisuje rekonstrukci poslední Mistrovy velké cesty do Alp sedmdesátiletým rapidem a doprovodnou Škodou Fabia Combi RS.Čtivý text proložený faksimile itinerářů s autentickými poznámkami k cenám benzínu, strmosti kopců, neustálému střídání jízdy vlevo a vpravo podle ještě nesladěných evropských předpisů, ale třeba i chuti třešní a vůni hor má vysokou hodnotu také jako cestopis svádějící k napodobení.... celý text

Můj komentář

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Za volantem s Karlem Čapkem. Přihlašte se a napište ho.


Komentáře (3)

zdenaR
18.03.2022 5 z 5

Velmi zajímavá kniha - autor se vydává ve stopách cesty Karla Čapka s autentickou Škodou Rapid. Líčí nástrahy cesty pro auto, dodržuje dobový itinerář a srovnává ho se současností a prokládá mnoha fotografiemi.
Velmi doporučuji :-)))

embi
14.11.2014 3 z 5

Přečetla jsem pouze první část, která pojednává převážně o Čapkovi a jeho době. Je prokládána jeho fejetony a úryvky z dopisů. Druhou část jsem prolistovala, příliš mne nezaujala.


valda
26.06.2013 3 z 5

Spisovatel Karel Čapek se v letech 1935 a 1937 vydal se svou ženou Olgou Scheinpflugovou na cestu autem po alpských silnicích. Zdeněk Vacek se rozhodl cestu rekonstruovat a vydal se po 70 letech v jeho stopách. Stejně jako Karel ve Škodě Rapid, navíc ale s doprovodnou moderní Fabií. Kniha je rozdělena na 2 části. V té první autor popisuje vztah Karel Čapek a automobilismus. Obsahuje spoustu úryvků z prací, ve kterých se Čapek autům věnuje a popisuje celou anabázi, jak k tomu došlo, že Čapka s Olgou napadlo se na takovou cestu vydat. Tahle část mě bavila a doporučil bych ji jako odpočinkovou četbu pro fandy Karla Čapka.
V druhé části popisuje samotnou cestu. Tady to bohužel sklouzává do klasického nudného popisu ve stylu: tady byl hrad, tady zámek, tady jsme jeli nahoru, tady dolů, tady jsme zastavili apod. Jediné, co mě bavilo, byly postřehy specifika cestování v takhle starém autě.

všechny komentáře

Související novinky (0)

Zatím zde není žádná související novinka.


Citáty z knihy (0)

Zatím zde není žádný citát z knihy.


Kniha Za volantem s Karlem Čapkem v seznamech

v Přečtených8x
ve Čtenářské výzvě2x
v Knihotéce4x
v Chystám se číst5x
v Chci si koupit2x