Za olivovým hájem přehled

Za olivovým hájem
https://www.databazeknih.cz/img/books/50_/507604/bmid_za-olivovym-hajem-qP8-507604.jpeg 4 37 37

Řecko, rok 1942. Domov dvacetileté Sofie se válkou mění k nepoznání. Zatímco se dívka snaží udržet otce a mladší sestru naživu, stává se součástí protinacistického odboje. To s sebou přináší ohromné nebezpečí. Pak ji jednoho dne postaví před důležitý a obtížný úkol, který by mohl být pro odboj klíčový, ale taky by mohl ohrozit její nejbližší…O dvě generace později přijíždí Sofiina vnučka Ava do Řecka. Má zlomené srdce a cítí se neukotvená ve vlastním životě. Ale když dorazí do malé vesničky tyčící se nad třpytivým Jónským mořem, všechno se změní. Ve zchátralém domě, jenž kdysi patřil její babičce, Ava nachází kousky Sofiiny minulosti a postupně se před ní rozvíjí neuvěřitelný příběh.... celý text

Literatura světová Historické romány
Vydáno: ekniha , Ikar (ČR)
Originální název:

Beyond the Olive Grove , 2013


více info...

Můj komentář

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Za olivovým hájem. Přihlašte se a napište ho.


Komentáře (11)

Szilvia1
23.02.2024 3 z 5

Příběh byl pěkný,jenom hlavní hrdinka Ava byla trošku sobecká,protože neviděla,že i jiný trpí.I minulá část byla trošku uspěchaná,moc se v příběhu nedělo.Je to ale jiný pohled na válku a na jiném místě.Jak napsala čtenářka Fidibus číst se to dá ale je hodně lepších.

Fidibus
08.02.2024 2 z 5

(SPOILER) Kniha mne v porovnání s jinými válečnými příběhy objevovanými potomky moc nezaujala. Současná hrdinka řeší krizi svého manželství po ztrátě dítěte až naivním útěkem do Řecka, aby objevila válečný příběh své babičky, která se nakonec z Řecka usadila v Anglii, kde našla svou lásku právě z války. Bohužel mi ten příběh připadal dost slabý a také současná zápletka se zaláskováním nic moc, navíc některé odbočky ne zcela podstatné. Číst se to dá, ale je hodně lepších.
PS Co kočka?


Pavčule
30.01.2024 3 z 5

Zajímavý román . Jen mě jako fanouška druhé světové války trochu zklamalo , že byla upozaděna a taky mi moc nesedl konec v Anglii po válce , který mi přišel hodně přitažený za vlasy . Ale příběh pro ženy si to zřejmě vyžaduje .

všechny komentáře

Související novinky (1)

Vychází Rod nebes a dechu, Pavouk a další knižní novinky (42. týden)

16.10.2022


Citáty z knihy (0)

Zatím zde není žádný citát z knihy.


Kniha Za olivovým hájem v seznamech

v Přečtených44x
ve Čtenářské výzvě3x
v Doporučených2x
v Knihotéce95x
v Chystám se číst71x
v Chci si koupit14x
v dalších seznamech1x