Z temnoty přehled

Z temnoty
https://www.databazeknih.cz/img/books/22_/220296/bmid_z-temnoty-220296.jpg 5 34 34

Obzvlášť krutý případ domácího násilí šokoval v roce 2011 nejen obyvatele poklidného městečka na cornwallském pobřeží Anglie, ale vzbudil i pozornost britských a světových médií... Tina Nashová již celé měsíce zažívala bití a ponižování od svého přítele Shanea Jenkina. S domácím násilím už měla zkušenost (Tininu matku v minulosti opakovaně bili její partneři) a byla odhodlaná nikdy nežít s mužem, který ubližuje ženám. Přesto nenašla sílu se ze vztahu vymanit, ačkoli ji o to prosili rodina i přátelé. Jednoho dubnového večera byl Shaneův výbuch násilí horší než obvykle – Tinu zbil do bezvědomí a pak jí vydloubl oči! Zraněnou ženu potom nechal dvanáct hodin trpět v bolestech a zasypával ji výčitkami, že si za všechno může sama. Tina se dostala do nemocnice pozdě a lékaři už jí nedokázali zrak vrátit. Po dlouhé rekonvalescenci, během níž často propadala zoufalství, se rozhodla napsat knihu. Upřímně v ní popisuje své pocity a důvody, proč nedokázala opustit člověka, který jí ubližoval. Její příběh varuje a ženám v podobné situaci dává odvahu vzepřít se týrání. Lidé z okolí obětí si pak díky němu lépe uvědomí, oč jde, a snad i najdou odvahu zakročit.... celý text

Můj komentář

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Z temnoty. Přihlašte se a napište ho.


Komentáře (9)

petrarka72
18.08.2021 4 z 5

Tina je neuvěřitelně tvrdohlavá, povrchní a hloupá (a doufám, že v nejbližší době nebudu číst nic, v čem se ve vyšší frekvenci objeví slovesa "hihňat" a "chichotat se") - ale to, čím si prošla, je brutální, neodpustitelné a odporné. Závislost na partnerovi je jako každá jiná závislost, zničující a těžko zvládnutelná, a to, že její konec nastartoval teprve mimořádně drastický a neodvolatelný čin, je vlastně typické. Proto je Z temnoty mimořádná a potřebná kniha - nečte se komfortně, ale jako varování může fungovat. A díky za česká telefonní čísla a další praktické informace na konci.

NelaMaty
08.08.2021 5 z 5

Knihu jsem musela často odložit a uklidnit se, zpracovat opravdu silné emoce. O takto brutálním násilí na ženě jsem neslyšela. Oceňuji zejména čtivost knihy, přečtena jedním dechem.


kaca82
28.06.2019 5 z 5

Skvělá knížka,čtive napsano, největší hodnota knížky je ve srozumitelném popisu psychologických mechanismu,které brani obeti domácího násili opustit psychopatického a sadistického partnera .

všechny komentáře

Související novinky (0)

Zatím zde není žádná související novinka.


Citáty z knihy (0)

Zatím zde není žádný citát z knihy.


Kniha Z temnoty v seznamech

v Přečtených44x
ve Čtenářské výzvě4x
v Doporučených3x
v Knihotéce43x
v Chystám se číst33x
v Chci si koupit5x