Z Buzuluku do Prahy přehled

Z Buzuluku do Prahy https://www.databazeknih.cz/img/books/33_/33469/z-buzuluku-do-prahy-33469.jpg 4 55 55

Autor vzpomíná na bojovou cestu čs. východních jednotek z Buzuluku do Prahy. Kniha je sepsána v prokomunistickém duchu, proto je třeba komentáře politického charakteru přijímat se značnou rezervou.

Můj komentář

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Z Buzuluku do Prahy. Přihlašte se a napište ho.


Komentáře (16)

DivnýJanko
29.06.2021 5 z 5

Nikdy nezabudnite, ako ľahko sme slobodu stratili a ako ťažko a za cenu veľkého úsilia a veľkých obetí nášho, a najmä sovietskeho ľudu sme ju dobýjali späť. L. Svoboda! A k tej osobe ženského pohlavia, ktorá zadávala túto knihu na databázu kníh a silne nás upozorňuje aby nám neskrútilo mozog po prečítaní tejto knihy, citujem: Kniha je sepsána v prokomunistickém duchu, proto je třeba komentáře politického charakteru přijímat se značnou rezervou. Milá slečna, keby nebolo ľudí ako Ludvík Svoboda, tak by ste tu neboli, ani vy, ani zbytok neoliberálnych neotrockistov. Ale, Sic! to by priemerne inteligentnému človeku došlo, nie? Čakám kedy výkvet tejto deviantnej spoločnosti dá túto knihu na index, za potlesku ošípaných a oviec, vo svetle gayprideov a krepových sukien na chlpatých zadkoch. Ale náklad tejto a jej podobných kníh je vysoký takže máte sťaženú prácu a je veľká pravdepodobnosť, že aj ďalšie generácie budú môcť obdivovať, statočnosť, múdrosť, rozhodnosť a nebojácnosť našich predkov v boji za nami v prítomnosti žitú SLOBODU! Ďakujem pánovi Svobodovi za to že bol. A ešte odkazujem, že ja, ako autor tohto príspevku som členom SZPB.

draka
19.05.2021 5 z 5

Vzpomínky na válečné období 2. světové války Ludvíka Svobody jen potvrzují, že patří k velkým postavám našich dějin. Byl to velmi skromný, charakterní člověk s mimořádnou ctí a oddanosti k vlasti. Neměli bychom zapomínat na nikoho, kdo se účastnil bojů za osvobození na východní či západní frontě … . Jen škoda, že po něm nezbyly žádné paměti. Možná proto, že věděl příliš mnoho.


kopeceli
29.01.2021

Četla jsem už na ZŠ, za socialismu. Je napsaná čtivě, teď po letech to opět vidím. Přemýšlím nad oběťmi a ideály českých vojáků. Nad tím, co se s těmi přeživšími stalo, kdo skončil nahoře a kdo dole...

všechny komentáře

Související novinky (0)

Zatím zde není žádná související novinka.


Citáty z knihy (0)

Zatím zde není žádný citát z knihy.


Kniha Z Buzuluku do Prahy v seznamech

v Právě čtených2x
v Přečtených73x
ve Čtenářské výzvě2x
v Doporučených4x
v Knihotéce89x
v Chystám se číst17x
v Chci si koupit5x
v dalších seznamech1x