Vychoval mě gangster přehled

Vychoval mě gangster
https://www.databazeknih.cz/img/books/38_/380366/bmid_vychoval-me-gangster-oVW-380366.jpg 4 36 36

Nic nenaznačovalo, že se kdy René-Luc stane knězem. Svému povolání byl ještě na hony vzdálen i onoho večera v listopadu 1979, kdy byl svědkem toho, jak se jeho nevlastní otec na ulici zastřelil; právě ho propustili z vězení. Tento traumatický zážitek navazuje na léta bouřlivého dětství. René-Luc, který vlastního otce vůbec nepoznal, se vydává na šikmou plochu – navzdory lásce své matky, která se ze všech sil snaží postarat o pět dětí. Cesta Reného-Luca nabere nový směr po setkání s kazatelem Nicky Cruzem, bývalým vůdcem newyorského gangu Portorikánců (viz. David Wilkerson, Dýka a kříž nebo Utíkej, malý, utíkej). Vyslechne jeho svědectví o setkání s Kristem a rozhodne se odevzdat svůj život Bohu. Dokonce se nadchne pro novou evangelizaci a spolu s P. Danielem-Angem jede povzbudit křesťany do válkou zmítaného Libanonu. Svědčí o své víře před tisíci mladými a zakládá jednu z prvních katolických rockových kapel ve Francii. Roku 1994 je vysvěcen na kněze.... celý text

Náboženství Literatura naučná Biografie a memoáry
Vydáno: , Karmelitánské nakladatelství
Originální název:

Dieu en plein coeur , 2008


více info...

Můj komentář

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Vychoval mě gangster. Přihlašte se a napište ho.


Komentáře (8)

Vesper001
04.08.2020 2 z 5

Netvrdím, že kniha René-Luca je špatná a jeho životní zkušenost neautentická, ani že mě nic z jeho vyprávění neoslovilo. Jen postrádám v jeho knize upřímnost – zvlášť ve druhé části, v níž se zdá, jakoby jeho život s Bohem neměl sebemenší trhliny, on sám nezažil žádnou krizi víry a ani v kněžské profesi nikdy nezaváhal. Snad takoví lidé existují, a přeju jim to, ale domnívám se, že pro člověka, který s náboženstvím více či méně zápasí a o krize nemá nouzi, bude tato kniha spíš rozčarováním nebo možným zdrojem frustrace. I když člověk konečně vyrazí po správné cestě, ne všechno je rázem skvělé.

Hesiona
10.07.2020 4 z 5

Zajímavá biografie. Co všechno může člověka ovlivnit na jeho cestě k cíli. I když je tím člověkem kněz.


Opatov
01.12.2019 5 z 5

Matka a 5 sourozenců to v 70. letech minulého století neměli jednoduché. Děti dokonce na určitou dobu skončily v dětském domově. Poté co se uvolnilo matčino dědictví, žije rodina pohromadě ve vlastním hotelu, který bohužel není pojištěn proti požáru.
Mladý Luc se vydává na cestu zločinu, ale překvapivě se díky událostem obrací k Bohu a jeho život se ubírá naprosto neuvěřitelným a hlavně nečekaným směrem.
Četla jsem kdysi podobnou knihu o boxerovi. Neuvěřitelná změna v myšlení člověka, hrozně zajímavý příběh vyprávněný úplně obyčejným, ale strhujícím způsobem. Moc se mi líbilo.

všechny komentáře

Související novinky (0)

Zatím zde není žádná související novinka.


Citáty z knihy (0)

Zatím zde není žádný citát z knihy.


Kniha Vychoval mě gangster v seznamech

v Přečtených55x
ve Čtenářské výzvě7x
v Doporučených2x
v Knihotéce14x
v Chystám se číst15x
v Chci si koupit2x

Štítky knihy

katoličtí kněží

Autorovy další knížky

Père René-Luc
francouzská, 1966
2013  89%Vychoval mě gangster
2020  75%Patnáct podobenství