Všetko je tak, ako má byť přehled

Všetko je tak, ako má byť https://www.databazeknih.cz/img/books/39_/398177/bmid_vsetko-je-tak-ako-ma-byt-27L-398177.jpg 4 103 103

Najlepšia tínedžerská kniha roka 2018! Ako by vyzeral tvoj život, keby si jedného dňa odišla z domu na druhý koniec sveta len s mobilom vo vrecku? Marin to urobila. V deň, keď sa utopil jej starý otec, ktorý ju vychovával, sa otočila San Franciscu chrbtom. Odletela na univerzitu do New Yorku a s nikým z rodného mesta viac neprehovorila. Zo strachu? Z hanby? Alebo utiekla pred smútkom? Blížia sa však zimné prázdniny, a hoci sa Marin rozhodla stráviť Vianoce vo vyľudnenom internáte, musí ešte pretrpieť trojdňovú návštevu bývalej najlepšej kamarátky Mabel. Za tie mesiace jej neodpovedala na stovky esemesiek ani desiatky telefonátov. Čakajú ju tri dni plné spomínania na svoje staré ja. Tri dni prežívania toho posledného leta na Západnom pobreží. Tri dni osamote v snehovej víchrici, kde sa nedá pred otázkami ani pravdou ujsť.... celý text

Literatura světová Pro děti a mládež Dívčí romány
Vydáno: , CooBoo
Originální název:

We Are Okay , 2017


více info...

Můj komentář

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Všetko je tak, ako má byť. Přihlašte se a napište ho.


Komentáře (26)

Richard Skolek
23.07.2023 4 z 5

Kniha o osamělé dívce, které se nedaří zpracovat velikou tragédii, s níž se nedokáže nikomu svěřit. O děj tu nejde, text je hlavně psychologickou studií. Vzhledem k tématu je to napsáno velmi čtivě, smutek je lepkavý a dusivý, ale nikdy ho není příliš a mlhou beznaděje občas prosvitne trocha světla.
Je to jedna z knih, u které je čtenářský dojem do značné míry určen aktuálním naladěním pokud jste si něčím podobným nedávno prošli nebo tím procházíte právě teď, je pravděpodobné, že pro vás bude silným zážitkem. V opačném případě se nejspíš budete nudit.

Maybe she thinks I'm being dramatic. Maybe I am. But I know that there's a difference between how I used to understand things and how I do now. I used to cry over a story and then close the book, and it all would be over. Now everything resonates, sticks like a splinter, festers.

simca9342
05.02.2023 5 z 5

Marin se tváří, že má skvělý život. Žije na koleji v NY s kamarády, odstěhovala se z rodné Kalifornie. Dostihla ji minulost a tragédie s ní spojená. Do ní se vyprávění vrací a je to něco, co kromě Marin neví nikdo. Konec příběhu, ale i knihy uzavřela osobní vzpomínka autorky jak se vypořádala se smrtí dědy. Udělala to, co asi každá spisovatelka- prožívání svého trápení popsala prostřednictvím hlavní postavy.


Lexikon.knih
25.04.2021 3 z 5

Kniha se zabývala celkem těžkým tématem, které bylo velice zajímavě popsané.️ Dokážete si díky ní představit jaké to asi je. Vzbudila ve mě velmi moc pocitů ať už vzteku, lítosti nebo pochopení. Marin byla velice sympatická osoba a taktéž jsem ji chápala občas mě, ale neuvěřitelně štvala. Vyhovoval mi autorčin styl psaní. Opět se mi líbilo protínání se s minulostí a Mabeliny vzpomínky. Bohužel knize chyběla trocha nějaké akce? Pokud to tak jde říct. Velice se mi, ale líbily přímé řeči. Konec knihy byl takový zvláštní. Kniha, ale nebyla nijak zvláštní takže pro mě bohužel spadá do průměru.

všechny komentáře

Související novinky (1)

Knižní novinky (30. července - 12. srpna)

30.07.2018


Citáty z knihy (0)

Zatím zde není žádný citát z knihy.


Ocenění knihy (1)

2018 - YALSA Book Awards (Michael L. Printz Award)


Kniha Všetko je tak, ako má byť v seznamech

v Právě čtených1x
v Přečtených135x
ve Čtenářské výzvě11x
v Doporučených5x
v Knihotéce83x
v Chystám se číst98x
v Chci si koupit31x
v dalších seznamech3x

Autorovy další knížky

Nina LaCour
americká
2018  71%Všechno je v pohodě
2020  78%Pôjdem tam, kam pôjdeš ty
2022  65%Daj na mňa pozor