Visa Transit (svazek 1) přehled

Visa Transit (svazek 1) https://www.databazeknih.cz/img/books/45_/456033/bmid_visa-transit-GcH-456033.jpg 4 22 22

„Buď odejdu a budu živ, neb zůstanu a zemru,“ praví v Shakespearovi Romeo. U Nicolase de Crécyho a jeho bratrance to v létě 1986, pár měsíců po Černobylu, až tak dramatické nebylo, ale přesto je cosi, snad bujnost mládí, neodolatelně nutkalo vydat se na cesty. Opravili si vrak Citröenu Visa a naházeli do něj knihy, které pak nečetli, spacáky, cigarety... a vyrazili na cestu bez jasného cíle, hlavně aby je zavedla co nejdál. Projeli severem Itálie, Jugoslávií, Bulharskem a hnali se dál, do Turecka. A po mnoha letech Crécy se svým typickým výtvarným viděním znovustvořil dávnou cestu, která jim kdysi, když jim bylo dvacet, ukázala jak svět, tak je samotné. V Nakladatelství Meander vyšly již 4 de Crécyho výjimečné komiksy - od slavné Doby ledové, přes storyboard k nikdy nenatočenému filmu Flašinet a velkolepý opus Nebeský bibendum až po podivuhodnou bajku Salvatore. Visa transit 1 (z plánovaných dvou svazků) v překladu Richarda Podaného vychází v říjnu 2020.... celý text

Literatura světová Komiksy Pro děti a mládež
Vydáno: , Meander
Originální název:

Visa Transit , 2019


více info...

Můj komentář

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Visa Transit (svazek 1). Přihlašte se a napište ho.


Komentáře (7)

evickakyticka
23.09.2023 3 z 5

Jako cestovatelský komiks, proč ne. Jednotlivá políčka z cest jsou úžasná. Jen bych vynechala modlení a postavu básníka, kteří mi celkový dojem z komiksu kazí. A na samotném konci fotka opravdového auta? Ta byla super.

GoodGames
29.01.2023 4 z 5

Visa Transit 1 a 2 je cestovateľským komiksom podľa skutočných udalostí. Samotný autor Nicolas de Crécy tu opisuje svoju cestu z Francúzska do Turecka, na ktorú sa vybral so svojím bratrancom na aute Citroën Visa ešte vo veľmi mladom veku len pár mesiacov po výbuchu Černobyľu. Spoznávajú nové krajiny, nových ľudí a celý tento road trip je možno až príliš kľudný a neakčný. Tých naozaj zaujímavých príhod tu tak veľa nie je a jedná sa hlavne o pokojné cestovanie. Niekomu to však práve takto môže veľmi vyhovovať. Pre mňa príjemný komiks. Záverečný tretí diel už vo Francúzsku vyšiel a my sa ho pravdepodobne tiež čoskoro od Meandru dočkáme.


Covenant
27.12.2021 3 z 5

(SPOILER) Hezky kreslený, ale chybí mi tam něco poutavějšího. Zajímavé momenty to má, ale cestopisy co jsem četl, měli v sobě víc kouzla, než tenhle komiks (tady je např.ztráta batohu rozkreslená na 14 stránek. V knižní formě, by tomu cestovatel věnoval asi tak odstavec). Když by se řešili jen tyto věci, tak ok. Držme se reality. Ale jsou tu i scény věnované představám. Těchto snových scén, bych si přál mnohem víc. V realitě se nic moc nedělo a když už, skončilo to v zárodku. Když se to přikloní víc k surrealismu, taky z toho autor moc nevyždíme. Je to takové příliš opatrné na obě strany a to mi prostě přijde škoda.

všechny komentáře

Související novinky (1)

Knižní novinky (44. týden)

25.10.2020


Citáty z knihy (0)

Zatím zde není žádný citát z knihy.


Kniha Visa Transit (svazek 1) v seznamech

v Přečtených25x
ve Čtenářské výzvě1x
v Doporučených1x
v Knihotéce9x
v Chystám se číst13x
v Chci si koupit5x

Autorovy další knížky

Nicolas de Crécy
francouzská, 1966
2008  78%Doba ledová
2015  71%Flašinet
2017  82%Salvatore
2001  80%Pan Ovocňák
2016  70%Nebeský bibendum