Violoncellistka přehled

Violoncellistka
https://www.databazeknih.cz/img/books/49_/490543/bmid_violoncelistka-wI1-490543.jpg 4 65 65

Viktor Orlov si už dlouho zahrával se smrtí. Kdysi nejbohatší muž Ruska nyní žije v exilu v Londýně, kde vede neúnavné tažení proti autoritářským kleptokratům, kteří se zmocnili vlády v Kremlu. Jeho sídlo je jednou z nejpřísněji chráněných soukromých budov v Londýně. Přesto se jednoho deštivého letního večera vrahovi podaří ochranku přelstít. Před sebou měl sluchátko telefonu, napůl vypitou sklenku červeného vína a hromádku dokumentů… Výsledky testů nenechávají nikoho na pochybách: dokumenty v Orlovově domě byly kontaminovány smrtící látkou. Scotland Yard z vraždy podezírá investigativní novinářku z protikremelských novin, která s Orlovem spolupracovala. Gabriel Allon se však domnívá, že se jeho přátelé z britské rozvědky mýlí. Jeho pátrání po pravdě ho zavede z Londýna do Amsterdamu a nakonec do Ženevy, kde soukromá zpravodajská služba řízená přítelem ruského prezidenta používá „aktivní opatření“ ve stylu KGB, aby podkopala Západ zevnitř. Zastavit ji může pouze Gabriel s pomocí geniální mladé ženy zaměstnané v nejšpinavější bance světa!... celý text

Literatura světová Pro ženy Thrillery
Vydáno: ekniha , HarperCollins Polska
Originální název:

The Cellist , 2021


více info...

Můj komentář

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Violoncellistka. Přihlašte se a napište ho.


Komentáře (13)

Hanka44
11.09.2023 3 z 5

Kvalita této série jde šmahem dolů, možná by měl Silva začít psát něco jiného. Že se některé věty opakují mezi knihami, to ještě nějak beru, že je to kvůli samostatnosti jednotlivých knih. Ale že se opakují i v rámci jedné knihy, to mi přijde že už je autorova lenost to po sobě přečíst. O překladateli ani nemluvě, viz věta "Vím, kdo zabil Viktora Orlova", která je uvedená jako šest slov (ano, v aj je to šest slov, v češtině pět).

No a ve chvíli, kdy příběh začíná být zajímavý, tak ho utneme a zakončíme to jiným minipříběhem, jen abychom mohli komentovat současné politické dění.

Dandulka
31.07.2023 3 z 5

Docela slabý příběh. To, že se vše točí kolem covidu, to je vcelku logické a autor není sám, kdo ve svých knihách v poslední době toto téma zpracovává. Mnohem více mi vadí český překlad, kde se zájmena asi přestala používat. Copak to opravdu nikdo nečte než se kniha dá do tisku a ke čtenářům????? Kdyby jen sem tam, to se dá odpustit, ale pomalu není stránky, na níž by se nevynechala spojka, předložka či zájmeno!!!!


konicekbily
12.01.2023 4 z 5

Autor tentokrát zabrousil přímo do nedávné minulosti, možná do současnosti. I když se jedná o fikci, jak předeslal v úvodu, kniha je napsána na pozadí reálných skutečností. V nich jsem se orientoval - a také pokračuje se svými hlavními postavami izraelké výzvědné služby. Dobrý špionážní román.

všechny komentáře

Související novinky (0)

Zatím zde není žádná související novinka.


Citáty z knihy (0)

Zatím zde není žádný citát z knihy.


Kniha Violoncellistka v seznamech

v Právě čtených1x
v Přečtených77x
ve Čtenářské výzvě12x
v Doporučených5x
v Knihotéce103x
v Chystám se číst35x
v Chci si koupit2x