Vetřelci v našich hlavách přehled

Vetřelci v našich hlavách https://www.databazeknih.cz/img/books/52_/524170/bmid_vetrelci-v-nasich-hlavach-65279cc331c63.jpg 4 47 47

Vyčisti si zuby! Ještě jednou! To je málo! Ty bakterie se množí každou vteřinu! Učitel Petr žije s obsedantně-kompulzivní poruchou, vetřelcem v jeho hlavě. Chvilková úleva je střídána nesnesitelnou úzkostí a frustrací. Trpí nejen Petr, ale i jeho okolí, které mnohdy netuší, co prožívá. Těm z vás, kteří tento hlas znáte, chci říct: Netrpíte sami. Někde na světě existuje minimálně jeden další člověk, který si také myje ruce pětkrát za sebou, který se také bojí Slunce, bakterií, kouře nebo třeba aspartamu.... celý text

Můj komentář

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Vetřelci v našich hlavách. Přihlašte se a napište ho.


Komentáře (33)

Verresa
12.05.2024 5 z 5

Wow, autor mě rozhodně hodně překvapil. Nejen hodně zajímavou obálkou, ale určitě dějem. Škoda, že to není více rozebrané, ale i tak jsem byla hodně spokojená a mám o čem přemýšlet. Doporučuju k přečtení.

Michelle13
23.03.2024 5 z 5

Autorova kniha nás zavádí do fascinujícího světa uvnitř lidské mysli. Příběh učitele Petra, který žije s obsedantně-kompulzivní poruchou, je dojemnýn a zároveň poučným pohledem na boj s vnitřními démony. Autorova schopnost vykreslit skutečný a emotivní příběh je ohromující. Už od prvních stránek nás vtahuje do každodenního života postavy (jak radosti tak i utrpení). Vyprávění o Petrově vnitřním boji a neustálém střetu s vetřelcem v jeho hlavě nám otevírá oči a přináší hluboké porozumění pro lidi, kteří podobné strasti zažívají. Anotace nám připomíná nejen Petrovu konkrétní obsesi, ale i celkovou tematiku knihy. Autor nám ukazuje, jak můžou malý myšlenkový vetřelci ovlivnit každodenní život a jak se s nimi dá bojovat. Věřím, že tato kniha poskytne nejen emocionální zážitek, ale také vzdělává ve smyslu porozumění mentálním onemocněním. Autor se dotýká témat, která mohou mít vliv na mnoho lidí, a to s respektem a citlivostí. Psaní je jemné, a přesto silné. Je to poutavý příběh, který vás chytne za srdce.


renulka16
18.02.2024 3 z 5

K této knize, respektive povídce jsem se dostala díky autorovi, který mi e-knihu nabídl k recenzi poté, co mě zaujala jiná recenze a za tuto možnost moc děkuji!

Tento příběh mě zaujal díky svému tématu, člověk si občas řekne, že trpí OCD, respektive já bych řekla, že možná nějakou počáteční formou trpím, ale asi hodně slabou oproti tomu, co jsem si přečetla v této knize. Nevím, jestli to takto opravdu probíhá u nemocného člověka, ale pokud ano, tak to je fakt síla a nechtěla bych to ani za nic. Mně stačí to, že několik hodin mi mozek nedá spát, dokud se nevrátím domu a nezkontroluji, že u nás nehoří...

Každopádně, námět na knihu je skvělý, ale za sebe musím říct, že zpracování ve formě rozhovoru hlavního hrdiny a OCD nebylo něco, co by mě až tolik zaujalo a vlastně i ta délka byla zbytečně až moc krátká... Spíše mě oslovil až závěr, kde je možné nahlédnout na to, jak takto nemocného člověka vnímají ostatní.

Přesto si ale myslím, že by nebylo špatné, kdyby se o této e-knize dozvědělo více lidí, aby si alespoň trochu uvědomili, jak se může cítit člověk s OCD.

všechny komentáře

Související novinky (0)

Zatím zde není žádná související novinka.


Citáty z knihy (0)

Zatím zde není žádný citát z knihy.


Kniha Vetřelci v našich hlavách v seznamech

v Přečtených48x
ve Čtenářské výzvě1x
v Doporučených3x
v Knihotéce34x
v Chystám se číst16x
v Chci si koupit2x
v dalších seznamech2x