Veterinářka vypráví přehled

Veterinářka vypráví https://www.databazeknih.cz/img/books/53_/535988/bmid_veterinarka-vypravi-661504604fe58.png 5 28 28

CHYŤTE PAPOUŠKA V SUPERMARKETU! Příběhy o zvířatech a o tom, co je možné při jejich léčení zažít. Veterinářka se snaží za každých okolností zvířatům pomoci. S láskou a velkým osobním nasazením. Lýdia Suková je veterinářkou v severních Čechách. Specializuje se na koně a velká hospodářská zvířata, spolupracuje i s děčínskou zoo. Ve více než třiceti příbězích líčí, jak se koním trhají stoličky a léčí chronické rány, jak se uspává daněk, který se omylem dostal do továrního areálu, jak se odchytává papoušek ara v supermarketu nebo jak pomoci outloňovi se zkaženými zuby. Ale zdaleka nejde jen o dojemné nebo vtipné příběhy o zvířecích kamarádech. U příběhů, v nichž lékařka navrhuje postroje pro zvedání nemocných koní nebo organizuje evakuaci zvířat z hořícího Českého Švýcarska, smeknete před její láskou ke zvířatům i nápaditostí, s níž jim pomáhá. Vyprávění Lýdie Sukové zaznamenala Lenka Vrátná.... celý text

Můj komentář

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Veterinářka vypráví. Přihlašte se a napište ho.


Komentáře (13)

n.ugettka
29.01.2024 5 z 5

Knížka je velmi poutavě napsaná. Jeden zajímavý příběh za druhým. Některé příhody zůstávaji v hlavě a neda se nad nimi nepřemyšlet. Jako napřiklad těžký život veterinaře, kterému práce nikdy nekončí a těžké rozhodování mezi volným časesm, s rodinou nebo další cestou za pacientem. Nebo popsané nepochopitelné chování některých majitelů zvířat, i když jim na zvířatech záleželo.
Knihu urcitě doporučuji dál. Pro děti vhodná není.
Jediné nedostatky knihy je chybějíci ucelenost příběhů, nebo zakončení knihy. A taky kratký rozsah stran, kniha by mě bavila mnohem déle.

Martin_Eli
18.12.2023 5 z 5

Vynikající kniha, slušena by jí o něco větší ucelenost a hlavně delší délka., čtenář to zhltne poměrně rychle. Tématicky létáme od koní směrem k zoologické zahradě, obojí je ale velmi napínavé.


Vendy225
05.12.2023 5 z 5

Skvělá knížka a já chci její pokračování.
Příběhy různých zvířat a veterinářky Lýdie mě nadchly, některé rozbrečely, jiné rozesmály v mnoha případech poučily. Na knížku jsem přišla díky rozhovoru Lýdie s Luckou Výbornou a už tam na mě paní veterinářka působila sympatickým a živelným dojmem. A tím, že si knihu i sama skvěle ilustrovala, tím mě dostala úplně. Každému ji doporučuji.

všechny komentáře

Související novinky (0)

Zatím zde není žádná související novinka.


Citáty z knihy (0)

Zatím zde není žádný citát z knihy.


Kniha Veterinářka vypráví v seznamech

v Právě čtených2x
v Přečtených42x
ve Čtenářské výzvě12x
v Doporučených6x
v Knihotéce6x
v Chystám se číst27x
v Chci si koupit8x

Štítky knihy

veterinární lékařství

Autorovy knížky

Lýdia Suková
slovenská, 1984
2023  95%Veterinářka vypráví