Velká válka přehled

Velká válka https://www.databazeknih.cz/img/books/21_/218041/velka-valka-bOl-218041.jpg 4 104 104

Můj komentář

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Velká válka. Přihlašte se a napište ho.


Komentáře (15)

Majto
21.05.2024 3 z 5

Zvláštny román. Spočiatku som sa tešil z bohatstva obrazov, ktoré predo mnou rozprestieral, no postupne mi "úvodná" časť prišla stále viac ubíjajúca. Chvíľami som si už myslel, že o bojovom nasadení hlavných postáv sa ani nebude písať. Akčné scény po vylodení mi to síce plne vynahradili, no tá pachuť už zostala. Bojové scény boli vážne skvelo podané, normálne som z nich mal miestami 3D vízie.
Skúsim to prečítať znovu o nejaký čas a uvidím, aké dojmy prevládnu.

ZorroOne
31.05.2023 5 z 5

Jeden z nejlepších válečných nebo spíš protiválečných románů, co kdy byly napsány. Remarque pro pokročilé.


petr8467
20.06.2021 3 z 5

Příliš pocitové. Myrer bohužel nedokázal od svých válečných "zážitků" poodejít. Navíc dlouhé pasáže v er-formě, kdy není jasné, který voják námořní pěchoty je právě teď objektem vyprávění.

všechny komentáře

Související novinky (0)

Zatím zde není žádná související novinka.


Citáty z knihy (2)

Život znamená pokoušet se - alespoň někdy - žít s jinými lidmi, brát je takové, jací jsou, pokoušet se vidět v nich to dobré, respektovat je, milovat - snažit se...


Člověk nezmůže všechno. Člověk se může snažit udělat všechno, co se od něj žádá, a občas snad i o trochu víc. A pak mu najednou dojde šťáva - a co je potrava pro jednoho, je jed pro jiného, někdo podléhá tím způsobem, jiný zas oním - a sesype se, i když se předtím držel tak, jak to jen šlo. Takový je život, přijmi svou zodpovědnost, pokus se ublížit co nejmenšímu počtu lidí a doufej, že to dobře dopadne...a v každém případě se střetni se svým osudem tak zpříma, jak to půjde.


Kniha Velká válka v seznamech

v Právě čtených3x
v Přečtených139x
ve Čtenářské výzvě3x
v Doporučených11x
v Knihotéce122x
v Chystám se číst50x
v Chci si koupit7x
v dalších seznamech3x