Věc cti přehled

Věc cti https://www.databazeknih.cz/img/books/48_/489300/bmid_vec-cti-Kg9-489300.jpg 4 51 51

V okamžiku, kdy Adam Scott otevře tajuplný dopis od svého zesnulého otce, se spouští smrtící řetězec událostí, které mohou otřást základy svobodného světa... Vše začíná naprosto nevinně. Britský plukovník Gerald Scott v roce 1966 zanechává svému jedinému synovi Adamovi tajemnou obálku. Ten ji i přes protest své matky otevře a zjistí, že jeho otec byl po skončení druhé světové války jedním z vězeňských dozorců Hermanna Göringa v Norimberku. Göring věnoval jeho otci tajemný předmět, pro který se Adam rozhodne vydat do Švýcarska. Pár dní na to je Adamova milenka brutálně zavražděna a on se ocitá na útěku. Při úprku Evropou jsou mu v patách KGB, CIA i britská tajná služba – všichni s úmyslem zabít ho dřív, než pravda vyjde najevo. Když Adam konečně pochopí, co má ve svém vlastnictví, je ještě odhodlanější to za každou cenu ochránit, protože si uvědomí, že je to víc než otázka života a smrti – je to věc cti.... celý text

Literatura světová Thrillery
Vydáno: ekniha , Saga Egmont
Originální název:

A matter of honour , 1986


více info...

Můj komentář

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Věc cti. Přihlašte se a napište ho.


Komentáře (11)

adelinka
07.03.2023 5 z 5

Pre mňa dobré a rýchle. Zápletka fajn, ale tak beriem ju s nadhľadom...

mirabl
18.07.2019 3 z 5

Mám rozporuplné pocity ... a přitom jsem byl většinu času ke knize přilepený jako moucha na mucholapku. A teď nevím, zda se mám víc smát té naivitě (např. jak borec z KGB "kosil" civilisty i konkurenční profíky), nebo si poplakat nad povinným happyendem téhle falešné džejmsbondovky.


novecento
25.07.2018 4 z 5

Zajímavě namíchaný příběh z prostředí tajných služeb, kde se nemůžete na nikoho spolehnout. Místy to lehce drhne, když se hlavní hrdina Adam ,,stává agentem 007,, Svrchovanost území je vždy citlivá záležitost, kterou si každá země hlídá. Prodej Aljašky byl z dnešního pohledu mistrovský tah. Proto snahy největších mocností Ruska a USA o získání území Arktidy na Severním pólu jsou dobrým tématem pro spisovatele typu Jeffrey Archera. Zde si uvědomíme, jak je důležité, že toto zdánlivě mrtvé a nehostinné území patří mezinárodnímu společenství pobřežních států a ne jedné z mocnosti, která by zde postavila rakety středního doletu.

všechny komentáře

Související novinky (0)

Zatím zde není žádná související novinka.


Citáty z knihy (0)

Zatím zde není žádný citát z knihy.


Kniha Věc cti v seznamech

v Právě čtených2x
v Přečtených76x
ve Čtenářské výzvě2x
v Doporučených3x
v Knihotéce81x
v Chystám se číst10x