Včerejší noci přehled

Včerejší noci
https://www.databazeknih.cz/img/books/50_/509565/bmid_vcerejsi-noci-lJd-509565.jpeg 4 44 44

Eve už roky tajně miluje Eda, jednoho ze svých nejlepších přátel. On je sice zadaný, ona ale věří, že jsou si souzeni. Tedy – věřila. Pak jedna jediná událost otřese přes noc celou partou jejich přátel a odhalí pečlivě střežená tajemství, která je ukazují v úplně novém světle.

Literatura světová Romány Pro ženy
Vydáno: ekniha , Cosmopolis
Originální název:

Just Last Night , 2021


více info...

Můj komentář

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Včerejší noci. Přihlašte se a napište ho.


Komentáře (17)

Nika.
16.12.2023 3 z 5

Zprvu jsem se do knihy nemohla vůbec začíst - přišla mi nemastná/neslaná...
Poslední část příběhu můj názor o poznání změnila.

PosPol
16.08.2023 3 z 5

(SPOILER) Eve, Susie, Justin a Ed tvoří nerozlučnou partu mladých lidí. Eve již tolik let miluje Eda, ale nikdy mu to neřekla. Jedné noci se ale odehraje tragédie, která otřese životy všech. A Eve neví, komu může věřit. Protože i ten nejlepší přítel má kostlivce ve skříni...

Obálka naznačuje romantiku, na zadní straně pak najdete komentář: "Naprosto k popukání a překvapivě skutečné". Přijde mi otřesné takto dehonestovat příběh, protože k popukání tato kniha rozhodně není! Ačkoliv je zde spousta vtipných okamžiků a především skvělá ukázka falešnosti sociálních sítí, strastí dospělé ženy, jíž tikají biologické hodiny a neváží si sama sebe, ale především jde o drama.

Příběh vás donutí (tedy alespoň ty méně natvrdlé) zamyslet se nad tím, jak se chováte ke druhým. Co může způsobit pár nevinných slov. Kam až sahají traumata z dětsví. Jak moc lehké je někoho odsoudit na základě předsudků. A především je zde otázka - KDYBY. Protože pátrat po CO BY KDYBY může člověka lehce dovést k šílenství...

Bohužel i přes silné téma jsem se 2/3 knihy nudila a nemohla se začíst. Poslední třetina byla svižná, plná naděje, porozumění, přátelství, odpuštění a snad i lásky. Eve i Ed prošli proměnou a oba se ukázali, jací doopravdy jsou. Hodnotila bych 3/5. Je ale dost možné, že se mi kniha aktuálně netrefila do vkusu :) . Znáte tento příběh?


Čenichnaknihy
29.07.2023 4 z 5

Při pohledu na obálku máte pocit, že jste si právě pořídili pohádku, když ne pro děti, tak alespoň pro dospělé. Ale vedle jak ta jedle.

Včerejší noci jsou místy hodně těžkou až možná i depresivní záležitostí. Eve je nešťastně zamilovaná do Eda, který je zadaný. Sama je přesvědčena, že si jsou souzeni, jenže pak jedna událost všechno postaví na hlavu.

Příběh o síle přátelství ale i o traumatech z dětství, které si s sebou vláčíme celá desetiletí do dospělosti.

Možná vám zpočátku dělat problémy se začíst, možná nebude snadné ani strávit některé kapitoly, ale jsou chvíle, kdy si potřebujeme přečíst, že svět někdy není úplně spravedlivý vůči někomu jinému, než jste vy.

všechny komentáře

Související novinky (1)

Vychází Čtenářský diář 2023, Sváděj mě a další knižní novinky (35. týden)

28.08.2022


Citáty z knihy (0)

Zatím zde není žádný citát z knihy.


Kniha Včerejší noci v seznamech

v Přečtených51x
ve Čtenářské výzvě2x
v Knihotéce86x
v Chystám se číst71x
v Chci si koupit13x
v dalších seznamech1x