Vatikánska princezná přehled

Vatikánska princezná
https://www.databazeknih.cz/img/books/45_/454930/mid_vatikanska-princezna-mFn-454930.jpg 4 95 95

Keď sa Španiel Rodrigo Borgia stane pápežom Alexandrom VI. , v Ríme sa začína nová epocha. Z otcovho povýšenia majú najväčší prospech pápežove nemanželské deti - synovia Cesare a Juan, ale aj krásna dcéra Lucrezia, keďže získavajú významné postavenie na pápežskom dvore. Rím je však zvodné a nebezpečné miesto, talianske vládnuce dynastie sa snažia držať svojich nepriateľov na uzde a stále menia spojenectvá. Hrozba francúzskej invázie prinúti pápeža vydať Lucreziu za svojho vplyvného nepriateľa. Keď Lucrezia odhalí strašnú pravdu, pustí sa do nebezpečnej hry.... celý text

Literatura světová Romány Pro ženy
Vydáno: , Slovart (SK)
Originální název:

The Vatican Princess: A Novel of Lucrezia Borgia , 2016


více info...

Můj komentář

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Vatikánska princezná. Přihlašte se a napište ho.


Komentáře (27)

Hakate
08.01.2023 3 z 5

Kniha vybraná do čv 23. Tento historický román, který nás zavede do začátku 16.stoleti, roman vyprávějící příběh o slavné femme fatale Lucrezii, jí ovšem nepopisuje a nevystihuje jako zákeřnou silnou ženu, tak jak jsme zvyklý, ale nabídne nám zcela jiný pohled. A to pohled slabé, ale přesto silné mladé dívky, která je pouze pěšcem na šachovnici. Lucrezii zde nenalezneme jako velkou intrikánku, ale spíše jako nebohou chudinku. Román čerpá z části z historickým faktů doplněný z velké části fikcí.
Toto zpracování mě nepříliš oslovilo.

VendulaB
10.06.2022 4 z 5

Slušně napsaný historický román, přesto něco slabší, než jiná díla výborného autora. I když je objektivně životní osud Lukrecie a její rodiny zajímavý, její příběh mě nedokázal příliš oslovit a děj dostatečně zaujmout. Je to už několikátá kniha, kterou o L. B. čtu, ale stále jsem nenašla žádnou strhující.


Madelisi
03.04.2022 3 z 5

Dobře odvedená řemeslná práce od Gortnera. Jeho romány o ženách jsou velmi dobře čtivé.

Líbí se mi, jak každý autor přistoupí k šedým místům historie rozdílně, zatím jsem nenarazila na Juana padoucha, jako byl zde. Cesare standardní vykreslení.

Jenom papež Alexander je až moc ve vleku svých dětí, není hybatelem událostí. Zde jsem zřejmě ovlivněná 2 fantastickými seriály.

všechny komentáře

Související novinky (0)

Zatím zde není žádná související novinka.


Citáty z knihy (0)

Zatím zde není žádný citát z knihy.


Kniha Vatikánska princezná v seznamech

v Přečtených121x
ve Čtenářské výzvě22x
v Doporučených5x
v Knihotéce131x
v Chystám se číst42x
v Chci si koupit8x
v dalších seznamech2x