V Hitlerově bunkru přehled

V Hitlerově bunkru
https://www.databazeknih.cz/img/books/39_/396283/mid_v-hitlerove-bunkru-sns-396283.jpg 4 5 5

Kniha je založena na vyprávění Armina Dietera Lehmanna, který vyrůstal v nacistickém Německu, bojoval jako člen Hitlerjugend proti Rusům a v posledních dnech války sloužil v bunkru Adolfa Hitlera pod zahradou kancléřství v Berlíně. lehmannův příběh je neobyčejně poutavý a zároveň originální, protože popisuje zrod nacistického režimu a následnou odplatu očima nevinného chlapce.... celý text

Literatura faktu Biografie a memoáry Historie
Vydáno: , Naše vojsko
Originální název:

In Hitler's Bunker: A Boy Soldier's Eyewitness Account of the Fuhrer's Last Days , 2003


více info...

Můj komentář

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize V Hitlerově bunkru. Přihlašte se a napište ho.


Komentáře (2)

Davidoff21
19.01.2021 4 z 5

Je to pohled na nacismus z očí dítěte které v tom vyrůstá. Dostane se k posledním dnům kde padá říše s Hitlerem. V té době je ve věku kdy stále obdivuje to k čemu byl veden. Velmi zajímavé postřehy z Bunkru a dění kolem pádu říše. Určitě stojí za přečtení je to čtivé :-)

katy87
28.12.2018 5 z 5

Název knihy je víceméně zavádějící, protože o ději v Hitlerově bunkru je pouze zhruba čtvrtina knihy. Z větší části se autor věnuje popisu svého dětství a mládí, členství v Hitlerjugend, zajímavostech o nacistických pohlavárech. Armin byl jako 16letý mladík převelen jako poslíček do Berlína a strávil v závěru války hodně času přebíháním mezi bunkrem a ostatními lokacemi, aby doručil zprávy. Jsme tedy svědky jeho popisu ulic při bombardování a utrpení civilistů i vojáků. Armin byl do konce války zarytým příznivcem Hitlera i režimu, je proto zajímavé vidět, jak tenkrát přemýšlel, když se např. dozvědět o Hitlerově sebevraždě.


Související novinky (0)

Zatím zde není žádná související novinka.


Citáty z knihy (0)

Zatím zde není žádný citát z knihy.


Kniha V Hitlerově bunkru v seznamech

v Přečtených5x
v Knihotéce3x
v Chystám se číst2x

Autoři knihy

Armin D. Lehmann
německá, 1928 - 2008