V bludišti vášně přehled

V bludišti vášně https://www.databazeknih.cz/img/books/30_/305467/mid_v-bludisti-vasne-646a3c8659d56.jpg 4 31 31

Pan Lecoq série

< 2. díl >

Popis knihy zde zatím bohužel není...

Literatura světová Detektivky, krimi Romány
Vydáno: , I. L. Kober
Originální název:

Le crime d'Orcival , 1866


více info...

Můj komentář

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize V bludišti vášně. Přihlašte se a napište ho.


Komentáře (7)

Romcajs
21.04.2023 4 z 5

Detektivka není špatná. Člověk prvně musí počítat s tím, že je to napsané v 19. století, kdy byl sloh trošku jinačí. A možná že i lidé byli trošku jinačí. Jinak hezky vystavěný příběh, všechno hezky popsané, takže se v ději dá dobře orientovat. Jediné co mi připadalo malinko uměle vsazené bylo čtení smírčího soudce o historii a dějích, které se v postižené rodině hraběte Hektora de Trémorela stali. Ale jak jinak by se dali čtenáři uvést do celé problematiky příběhu?

matej7245
03.12.2019 5 z 5

Knihu som našiel ako jednu z mála detektíviek v nemocničnej poličke a hoci sa príbeh odohráva v 19. storočí (čoho som sa obával), je výborne vystavaný, prefíkaný, vyšpekulovaný.
Orcivalský sociálny prípad zvaný Žranica so synom nachádzajú gréfku de Tremorel v jazierku a zalarmujú ctihodného starostu a zmierovacieho sudcu Plantata. Postupne sa k nim pridáva vyšetrovací sudca Domini a nakoniec policajt z Jeruzalemskej ulice v Paríži, vychýrený Lecoq, ktorý si postupne získal uznanie všetkých vďaka svojim predvídacím schopnostiam. V Plantatovi nachádza spojenca a spoločne sú na stope po chladnokrvnom vrahovi.
Keď sa v polovici knihy dozvieme meno vraha, ani netušíme, akú zápletku si pre nás pripravil Gaboriau. Dej sa vráti o niekoľko týždňov späť a dozvedáme sa o nechutných a zvrátených charakteroch, pohnútkach. Lecoq, majster prevlekov pripraví pascu, nemýliac sa ani v jednom detaile.
Pána Lecoqa si určite prečítam i v iných príbehoch, ak sa k nim ešte dostanem...


Han-nah
26.03.2019 5 z 5

Detektivní příběh z Francie z r. 1860, který je napínavě napsaný. Vyšetřovatel Lecoq a smírčí soudce otec Plantan vás vtáhnou do dějě, kdy brzy víte, kdo je vrah, ale jedná se taky, jak ho usvědčit.

všechny komentáře

Související novinky (0)

Zatím zde není žádná související novinka.


Citáty z knihy (0)

Zatím zde není žádný citát z knihy.


Kniha V bludišti vášně v seznamech

v Právě čtených1x
v Přečtených31x
ve Čtenářské výzvě2x
v Doporučených2x
v Knihotéce56x
v Chystám se číst4x
v Chci si koupit1x