Území trestu přehled

Území trestu
https://www.databazeknih.cz/img/books/13_/139566/bmid_uzemi-trestu-PlL-139566.jpg 4 15 15

Kdo se bojí, nesmí do školy. Parafráze hesla o odvaze je klíčová pro původní český krimi-thriller, který se odehrává na maloměstském gymnáziu. Trest je tady následkem obyčejných studentských hříchů, ale je přehnaný. Neví se, kdo krutě ubližuje dětem na prahu jejich dospělosti, kriminálka i samozvaní detektivové, kamarádi ze starých časů gymnázia, bloudí v začarovaném kruhu a marně hledají viníka. Příběh začíná neuvěřitelně násilnou smrtí studenta, který nechtěl nic jiného než zůstat po vyučování docela sám v tělo-cvičně a trénovat... V roce 2000 získala tato kniha Cenu Jiřího Marka za nejlepší detektivku roku. Vyd. 2., přepracované a doplněné.... celý text

Můj komentář

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Území trestu. Přihlašte se a napište ho.


Komentáře (7)

mi-380
01.01.2023 4 z 5

Parodie na detektivku – s tím se musí čtenář smířit. Pro mne to bylo jednodušší o skutečnost, že ten Týn nad Otavou (haha) je mé rodné město, tajemný gympl stojí nedaleko mého rodného domu, polovinu postav dokážu identifikovat jako skutečné občany našeho městečka (knihař, zubař, policista, učitelé, knihovnice…), někteří jsou dokonce mí přátelé, no a se samotným autorem, mužem mnoha zájmů a dovedností, už jsem se také sešel. Ten vymyslel a realizoval frašku a poskládal ji z mnoha motivů. Je čtivá, ale jako silvestrovské petardy marnotratně chrlící nekonečné množství nápadů, žánrů i osudů.
75 % (14 hodnotících je na pěkném průměru 87 %).

Ohlédl se za odcházejícími studentkami. Jedna měla dlouhé vlasy, druhá dlouhé řasy a třetí dlouhé nohy.

Z nevědomosti si studenti stavějí pomník. Žádný student nepovažuje svoji nevědomost za chybu, nýbrž za určitý projev originality, vtipu, neotřelosti, životaschopnosti a odvahy.

jprst
30.12.2022 3 z 5

Mezi původními českými detektivkami mírný nadprůměr, ale nic, co by až tak moc zaujalo. Prostě je to jedna z knih, kterou jsem přečetl, aniž bych při ní usnul, což je pro mne známka její slušné čtivosti, ale za nějakou dobu si na ni ani nevzpomenu. Jo a do mé knihovny jí určitě nepustím.


Luigi1
09.02.2022 4 z 5

No docela to šlo.

všechny komentáře

Související novinky (0)

Zatím zde není žádná související novinka.


Citáty z knihy (0)

Zatím zde není žádný citát z knihy.


Ocenění knihy (1)

2001 - Cena Jiřího Marka


Kniha Území trestu v seznamech

v Přečtených22x
v Doporučených1x
v Knihotéce42x
v Chystám se číst4x
v dalších seznamech1x