Učitelkou v Peru přehled

Učitelkou v Peru https://www.databazeknih.cz/img/books/28_/280118/bmid_ucitelkou-v-peru-WH3-280118.jpg 4 27 27

Ve své knize Učitelkou v Peru popisuje Olga Vilímková život horských indiánů ve vesničce Pucamarca i v dalších oblastech And. Autorka líčí každodenní činnosti lidí v průběhu jednoho roku (od března do prosince), tak jak je zažila. Vzpomíná na školní hodiny, drobné příhody s dětmi, na některé výlety. Pozoruje chování místních lidí, jejich morální zvyklosti včetně duchovních a kulturních tradic a porovnává je se situací ve městě a také se způsobem života tzv. ztraceného venkova - izolované vysokohorské komunity Q'eros. Ve druhém vydání knihy je připojena kapitola "Po deseti letech...", která přibližuje aktuální situaci indiánů. Kniha zaujme cestovatele, které seznámí se skutečným životem peruánských indiánů, ale je určena i těm, kteří si chtějí přečíst neobyčejný příběh české učitelky.... celý text

Můj komentář

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Učitelkou v Peru. Přihlašte se a napište ho.


Komentáře (6)

KITT
19.03.2023 5 z 5

Kniha je velmi zajímavá a je psána velmi čtivě. Kdo má rád Jižní Ameriku, tak se z této knihy dozví mnoho informací, jak se tam žije. A jak tam vlastně vypadá obyčejný život v malé vesničce. Knihu rozhodně doporučuji.

veronika0382
15.08.2017 5 z 5

Tuto knihu by si měl přečíst každý, koho alespoň trochu zajímají jiné zvyklosti, jiné kouty světa, či jiné tradice. Kdo touží proniknout do světa indiánů a obyvatel Peru, ten si musí přečíst příběh Učitelky v Peru.


Danago
11.07.2016 5 z 5

Knížka moc dobře napsaná. Bavila mě. Moc hezky udělaná i graficky.

všechny komentáře

Související novinky (0)

Zatím zde není žádná související novinka.


Citáty z knihy (0)

Zatím zde není žádný citát z knihy.


Kniha Učitelkou v Peru v seznamech

v Přečtených35x
ve Čtenářské výzvě6x
v Doporučených5x
v Knihotéce9x
v Chystám se číst8x
v Chci si koupit4x
v dalších seznamech2x