Tygrova žena přehled

Tygrova žena
https://www.databazeknih.cz/img/books/15_/158716/tygrova-zena-158716.jpg 4 43 43

Natáliin dědeček zemřel za zvláštních okolností a sotva dospělá dívka pátrá po stopách nedovyprávěných příběhů a vzpomínek z dětství, aby odhalila, jaký doopravdy byl. „Vše, co je zapotřebí, aby člověk pochopil, kdo byl můj dědeček, spočívá ve dvou příbězích: v příběhu o tygrově ženě a v příběhu o nesmrtelném muži,“ říká Natálie a vydává se na podivuhodnou výpravu přes válkou rozpolcený Balkán. Při hledání svých kořenů se setkává s množstvím nevysvětlitelných událostí a zjištuje, že kouzlo života spočívá v příbězích, které se nedají vyprávět každému, které ale přesto mohou dodat lidské existenci krásu, váhu a smysl... celý text

Literatura světová Romány
Vydáno: ekniha , Argo
Originální název:

The Tiger's Wife


více info...

Můj komentář

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Tygrova žena. Přihlašte se a napište ho.


Komentáře (18)

Acamar
02.01.2023 4 z 5

Milovníci Kusturicy v této knize najdou odraz obdobného "balkánského" vypravěčství....žádné hořekování nad nedostatkem a ranami osudu, ale bizarně groteskní vidění a chaoticky živelný a tvořivý přístupu k realitě (či jí navzdory)... Zdravotnická mise v občanskou válkou rozdělené krajině, spojená s nečekanou cestou za zemřelým dědečkem...směsice vzpomínek na společné rituály, jeho dětství a dospívání v chudé vsi, i to vlastní, v hlavním městě v dobách války...trocha dojemného sentimentu, humor a (sebe)ironie, rodina, komunita a kontinuita, ale hlavně síla předávaných tajemných (ať už lidovou tvořivostí přifouklých či nevysvětlitelných) příběhů.

lusila
09.11.2021 5 z 5

Magický realizmus ako má byť. Autorka je skvelá rozprávačka, pochmúrne situácie po vojne sú popretkávané takmer rozprávkovými príbehmi-o mužovi, čo nemohol zomrieť, či žene, ktorú považovali za manželku tigra.


corazon
11.12.2020 5 z 5

Súhlas, že kúzlo života spočíva v príbehoch.
Tu sú rozvíjané dva. Ich sila vo mne stále doznieva...

všechny komentáře

Související novinky (1)

Knižní novinky (10. - 18. dubna)

09.04.2013


Citáty z knihy (0)

Zatím zde není žádný citát z knihy.


Ocenění knihy (1)

2011 - Women's Prize for Fiction


Kniha Tygrova žena v seznamech

v Právě čtených2x
v Přečtených53x
ve Čtenářské výzvě2x
v Doporučených4x
v Knihotéce37x
v Chystám se číst57x
v Chci si koupit9x
v dalších seznamech1x