Turnaj: Poslání princezny Alžběty Tudorovny přehled

Turnaj: Poslání princezny Alžběty Tudorovny https://www.databazeknih.cz/img/books/29_/299317/mid_turnaj-poslani-princeznyalzbety-tud-bdj-299317.jpg 4 37 37

Obávaný sultán Sulejman Nádherný pozve evropské vládce na šachový turnaj. Do Konstantinopole se vydá i anglická delegace, k níž patří třináctiletá princezna Alžběta Tudorovna. Exotická nádhera paláce a spletité uličky města ji oslní. Rub té krásy je děsivý: barbarské vraždy, zvrácenosti a diplomatické čachry, to vše budoucí královnu nesmazatelně poznamená.... celý text

Literatura světová Historické romány
Vydáno: ekniha , Alpress
Originální název:

The Tournamen , 2013


více info...

Můj komentář

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Turnaj: Poslání princezny Alžběty Tudorovny. Přihlašte se a napište ho.


Komentáře (19)

Bepo
27.07.2023 4 z 5

Reillyho znám, ale tohle mne překvapilo. Bylo to jiné, ale přecejen v tom byl Reilly. Pár míst by tam nemuselo být, jinak velice dobré.

Boby17
14.06.2023 4 z 5

Zajímavá knížka, plná šachové hry, intrik a taky orientálního šmajchlování. Od tohoto autora jsem dosud znal jen dobrodružné akčňárny, tak mě téma této knihy docela překvapilo. Ale rozhodně to vůbec nebylo špatné. Na plný počet to není, ale poctivé čtyři hvězdičky dám rád. Vcelku jsem se divil, že výprava k cestování přes habsburskou říši nepoužila nejpohodlnější a asi i rychlejší cestu, tedy řeku Dunaj. Ale budiž. Mé předešlé přečtené knížce Ohnivá brána jsem vyčítal a zazlíval používání metrických měr. Tady bylo také, ale nevím proč, až tak velice mi nevadilo. Každopádně je to prohřešek proti popisované době, zvláště když Angličané či Britové až do současnosti masivně lpí na palcích, stopách, mílích či kamenech. A dodávám, že knížka splňuje podmínky 2., 4. a 9. úkolu ČV 2023.


čef
26.02.2023 4 z 5

Románová fikce na téma šachy, erotika, intriky a vraždy v Konstantinopoli za Sulejmana Nádherného s budoucí královnou Anglie Alžbětou I. Vystupuje zde i mnoho dalších historických osobností a to je pěkné, že. Nečekejte ale nic převratného, je to takový milý detektivní románek se sem tam zajímavými místy.

všechny komentáře

Související novinky (0)

Zatím zde není žádná související novinka.


Citáty z knihy (0)

Zatím zde není žádný citát z knihy.


Kniha Turnaj: Poslání princezny Alžběty Tudorovny v seznamech

v Právě čtených1x
v Přečtených49x
ve Čtenářské výzvě3x
v Doporučených3x
v Knihotéce65x
v Chystám se číst17x
v Chci si koupit6x