To sa môže stať len vo filme přehled

To sa môže stať len vo filme https://www.databazeknih.cz/img/books/43_/435694/bmid_to-sa-m-ze-stat-len-vo-filme-pBE-435694.jpg 4 105 105

Po úspešnej trilógii Klub okašlaných báb a románe Všetci sme snehové vločky vydávame ďalšiu knihu od známej autorky kníh pre baby Holly Bourne. Audrey sa nevie spamätať z nešťastnej prvej lásky a navyše sa vzťah jej rodičov, ktorý od detstva považovala za ideálny, rozpadol. Odkedy sa rozišli, všetko sa zmenilo – otec má novú rodinu, brat sa odsťahoval na internát, Audrey zostala doma sama s napoly zrútenou mamou. Má pocit, že jej z toho doma preskočí, a tak začne pracovať v kine, kde stretne Harryho. Hoci sa rozhodla, že s láskou skoncuje a bráni sa jej zo všetkých síl, zaľúbi sa. V skutočnom živote sa však zaľúbenci nebozkávajú v daždi ani neutekajú na letisko, aby tomu druhému zabránili odletieť. Nič nejde hladko. Romantické klišé je zakázané! Holly Bourne aj svojou novou knihou dokazuje, že vie čitateľov dojať aj rozosmiať k slzám zároveň.... celý text

Romány Pro děti a mládež Dívčí romány
Vydáno: , Slovart (SK)
Originální název:

It Only Happens in the Movies , 2017


více info...

Můj komentář

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize To sa môže stať len vo filme. Přihlašte se a napište ho.


Komentáře (29)

LunaL.
10.12.2023 4 z 5

(SPOILER) Knihu jsem zkusila po doporuceni od dvou lidi. A jsem rada! Ctiva, vtipna knizka, ktera dost rozebira romanticke filmy - a ne zrovna v dobrem.
Libilo se mi hlavni tema. I dej odehravajici se z casti v kine. Nataceni zombie filmu tomu dalo smrnc.
Konec me prekvapil, ale tim vic se mi to zdalo realny.

Becca_books
26.11.2023 4 z 5

Nejsem úplně cílovka, ale knížky Holly Bourne se mi líbí. Tato jela se mnou na dovolenou a přečetla jsem ji v letadle jako nic. Děj pěkně ubíhal, postavy jsou na svůj věk tak akorát otravé a naivní. Nejvíc mě rozčilovala Rosie a Audreyini rodiče. Nejhorší na tom je, že takto to v mnoha rodinách opravdu je a rozvod rodičů tak jak je popsaný je realitou mnoha dospívajících. I s mrchou nevlastní matkou.
Moc se mi líbil konec. Mám ráda, když máte pocit, že vše nějak dopadne ale autorka si řekne ne, a vše se stočí úplně jinam.
Knihu doporučují od dvanácti let. Vzhledem k tématům jako jsou rozvod, první sex, drogy, alkohol... bych ji doporučila trošku později. Každopádně kniha poputuje do knihovničky k dceři na příští rok.


Sarah11
07.05.2023 4 z 5

Musím se přiznat, že jsem čekala romantickou oddechovku (nevím, co jsem si jako myslela, když je to Holly Bourne, ale tady zkrátka nic nenaznačovalo, že to bude taková emocionální jízda), ale dostala jsem něco úplně jiného.
Autorka se opět zabývá těžkým tématem a tentokrát je to rozvod rodičů, který ani v nejmenším neproběhl hladce. Jestli něco na knihách Holly Bourne miluju, tak je to ta syrovost, reálnost a upřímnost, se kterou píše.
Tentokrát jsem ale měla trochu problém s postavami. Audrey mi přišla dost vztahovačná a často jsem měla pocit, že reaguje přehnaně. Harry se oproti tomu tváří jako docela fajn týpek, ale vlastně je to chodící red flag - kouří (a nejen cigarety), chlastá, řídí pod vlivem... Vím, jak to mezi teenagery chodí, koneckonců to není zase tak úplně dávno, kdy jsem do této skupiny patřila, ale přišlo mi, že se to tady autorka snaží tak trochu normalizovat a to za mě zkrátka není dobře. Dělá to spousta teenagerů? Ano, nepochybuju o tom. Ale znamená to, že je to v pořádku? Určitě ne.

všechny komentáře

Související novinky (0)

Zatím zde není žádná související novinka.


Citáty z knihy (0)

Zatím zde není žádný citát z knihy.


Kniha To sa môže stať len vo filme v seznamech

v Přečtených134x
ve Čtenářské výzvě14x
v Doporučených3x
v Knihotéce118x
v Chystám se číst73x
v Chci si koupit34x
v dalších seznamech7x