Titáni přehled

Titáni https://www.databazeknih.cz/img/books/34_/345669/bmid_titani-vmC-345669.jpg 4 185 185

Dějištěm strhujícího vyprávění o lásce, bolestných ztrátách i zradách je Texas, který se kolem roku 1900 ocitá na prahu ropné konjunktury, jež odstartuje období prudkého hospodářského růstu. Na pozadí dramatických změn pronikajících na texaský venkov prožívají svůj osudový příběh dvě nezapomenutelné postavy: Samantha, privilegovaná dědička rozlehlého dobytkářského ranče, a Nathan, okouzlující mladík z farmy na severu.... celý text

Můj komentář

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Titáni. Přihlašte se a napište ho.


Komentáře (67)

Tynaja
13.05.2024 5 z 5

Tak toto byla pecka! Klobouk dolů před autorkou, kolik zápletek do knihy vložila a udržela jejich logiku a nit až do konce! Kniha se mi moc líbila, jen jsem pořád čekala, kdo umře, přece není možné, aby to byl takový happy end (rozuměj, předtím jsem četla její knížky Sen o Somersetu a Poselství růží, tam se to úmrtími jenom hemžilo..). Pěkně se to četlo, dávám ji na roveň k Sen o Somersetu. Kniha vypráví příběh dvojčat, která se narodila matce, která je od sebe ze sobeckých důvodů oddělila. I když začátek jejich života nebyl jednoduchý, sourozenci přestáli všechna příkoří a dostalo se jim šťastného života s těmi, kteří je milovali. U autorky oceňuji krátké kapitoly, napínavý děj a myslím, že jsem se i poučila o tom, jak to mohlo v Texasu vypadat v časech objevování ropných polí. Velké díky i překladatelům do českého jazyka, povedlo se to na jedničku!

4xbabča
31.10.2023 5 z 5

Krásný příběh rodinné ságy odehrávající se v Texasu na rozhraní 19. a 20. století je opravdu příjemné odpočinkové čtení. Kniha popisuje život farmářů a rančerů a také začátky těžby ropy v Texasu. Ale hlavním tématem je příběh rozdělených dvojčat už během narození a jejich cesta k nalezení toho druhého. Určitě je to jedna z nejlepších knih autorky.


Květ
19.08.2023 4 z 5

Rodinná sága z prostředí rančerů v Texasu, která se odehrává na přelomu devatenáctého a dvacátého století. Čte se to samo, oddechová knížka, lehce natahovaná i předvídatelná, nenáročná, ale přesto pěkná. Taková odpočinková holčičí četba na léto. (3,5*)

všechny komentáře

Související novinky (1)

Knižní novinky (29.5. - 9.6.)

30.05.2017


Citáty z knihy (0)

Zatím zde není žádný citát z knihy.


Kniha Titáni v seznamech

v Právě čtených3x
v Přečtených238x
ve Čtenářské výzvě21x
v Doporučených21x
v Knihotéce191x
v Chystám se číst143x
v Chci si koupit21x
v dalších seznamech2x