Time Machine přehled

Time Machine
https://www.databazeknih.cz/img/books/48_/480243/bmid_time-machine-2Ig-480243.jpeg 4 501 501

Vědecko-fantastický román, odehrávající se nejprve v roce 802701 a poté ještě mnohem později. Vědecko-fantastický román The Time Machine (Stroj času) vyšel poprvé v roce 1895. Anglický vědec a cestovatel v čase doputuje díky svému vynálezu až do roku 802701, kdy se lidstvo vyvinulo do dvou velmi odlišných větví: jednou z nich jsou malí, elegantní a naivní eloiové a druzí jsou morlokové, kteří žijí v temnotě a na povrch vycházejí pouze v noci. Odsud se hrdina vypraví v čase ještě mnohem dál, aby spatřil soumrak lidstva i Země, zapříčiněný mj. pozvolným vyhasínám Slunce. Vydáno v anglickém originálu.... celý text

Literatura světová Novely Sci-fi
Vydáno: ekniha , e-bohém
Originální název:

The Time Machine , 1895


více info...

Můj komentář

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Time Machine. Přihlašte se a napište ho.


Komentáře (85)

mythos91
15.06.2024 3 z 5

Tuto knihu jsem si vybral do čtenářské výzvy. Téma cestování v čase mám rád, lze jej uchopit tolika způsoby a autor se může „vyřádit“ a ukázat čtenářům velikost své fantazie, ať už cestami do minulosti nebo do budoucnosti. Tohle dílo mi však příliš rozmanitosti nenabídlo. Popisuje bytosti málo podobné lidem v daleké budoucnosti, v podstatě jednoduché tvory žijící na úrovni pravěku. Kniha vyšla v originále již v roce 1895, což asi sehrálo roli pro mé výsledné vnímání obsahu. Očekával jsem od tématu cestování v čase něco úplně jiného. 2,5*

alishek
09.06.2024 4 z 5

Knížku jsem si poslechla a to přidalo hodně na dramatičnosti. Bavilo mě to od začátku až do konce, jeho fantazie mě nepřestává udivovat.


StrYke
03.06.2024 5 z 5

Jak jsem již psal v komentáři u Války světů, H. G. Wells byl génius. Jeho knihy jsou nadčasové a funkční i po více než 100 letech od jejich napsání. Stroj času je jednou z Wellsových prvotin, což lze poznat na jisté povrchnosti textu (pozdější díla rozpracovával znatelně více) a na absenci sofistikovaného smyslu pro humor, díky kterému jsem si zamiloval např. o dva roky starší knihu Neviditelný. Upřímně nevím, co ostatní uživatelé na Stroji času shledávají tak naivním. Je to staré sci-fi a cestování časem je pojaté trochu jinak, než tomu bývá v dnešní době zvykem, ale že bych v něm našel něco vyloženě "naivního" se říct nedá. Každopádně ať tak či tak, určitě stojí za přečtení!

všechny komentáře

Související novinky (1)

Knižní novinky (21. týden)

23.05.2021


Citáty z knihy (3)

Nedoceňujeme základní přírodní zákon, totiž že mnohostrannost lidského rozumu se projevuje hlavně při změnách, v nebezpečí a v nesnázích.


Připadá vám to jako nesmysl? Jenže já to myslím smrtelně vážně.


Dokážu se jedním problémem zabývat celé roky, ale čtyřiadvacet hodin nečinně čekat, to by mě zabilo.


Kniha Time Machine v seznamech

v Právě čtených4x
v Přečtených684x
ve Čtenářské výzvě112x
v Doporučených31x
v Knihotéce188x
v Chystám se číst295x
v Chci si koupit58x
v dalších seznamech17x