Ticho v období hluku přehled

Ticho v období hluku https://www.databazeknih.cz/img/books/35_/355091/bmid_ticho-v-obdobi-hluku-1H6-355091.jpg 4 83 83

Nórsky autor si na cestách uvedomil dôležitosť samoty a ticha, ktorým venoval svoju najnovšiu knihu. Hovorí o tichu okolo nás, ale aj o tichu, ktoré nosíme v sebe. Čo je ticho? Kde je? Prečo je dôležitejšie ako kedykoľvek predtým? Na svete nie je veľa polárnych bádateľov, s ktorými by ste sa mohli rozprávať o Immanuelovi Kantovi, rovnako medzi filozofmi nenájdete veľa ľudí, ktorí by na snežniciach prešli najodľahlejšie kúty sveta. Výnimkou je Erling Kagge, nórsky cestovateľ, spisovateľ, vydavateľ a otec troch dospievajúcich dcér. Ako prvý na svete dorazil sám na južný pól, pričom nemal päťdesiat dní žiadne spojenie so zvyškom sveta. Ako prvý zdolal aj všetky tri „póly”, severný, južný a vrchol Everestu. V jednom rozhovore označil za štvrtý „pól” výchovu svojich detí – dosiahnete ho ľahko, ale to čo nasleduje je najväčšou výzvou vášho života.... celý text

Literatura naučná Osobní rozvoj a styl
Vydáno: , Premedia
Originální název:

Stillhet i støyens tid , 2016


více info...

Můj komentář

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Ticho v období hluku. Přihlašte se a napište ho.


Komentáře (18)

Robodruh
31.03.2023 4 z 5

Radost z ticha je radost číst a radost nad tématem rozjímat. Určitě jsem ovlivněna i svojí láskou k Norsku a extrémním počinům, kterých má autor v zásobě opravdu dost.
Podstatné jsou zde však úvahy o tichu a jeho roli v našich životech. A v tomto ohledu si zde každý najde svoje.

drakamena
27.03.2023 2 z 5

Nejsem si úplně jistá, o co přesně autorovi šlo. Připadalo mi, že obkecává ticho v různých podobách, aniž by nějak dospěl k jádru věci. Kdybych měla sepsat krátké shrnutí a říct, o čem kniha vlastně byla, měla bych velký problém, poněvadž autor skákal od skutečného ticha, kupříkladu v Antarktidě, k tichu metaforickému, míněno odpojení od sociálních sítí a mobilu, aniž by v kterémkoli bodě šel do hloubky. Bylo to prostě takové... o ničem a o všem zároveň. Přiložené fotografie ale byly nádherné, to je pravda.


brunettlibrary
13.08.2022 3 z 5

Zajímavá kniha ještě se zajímavějším obsahem. Ten mě donutil se zastavit a zamyslet se. Určitě si to téma chci nechat v hlavě a pracovat na něm. Kniha mi přišla napsaná hezky, ovšem hodně se v ní autor opakoval (nevadilo by pár stran vynechat). Knihu vám doporučuju, pokud máte rádi seberozvoj a posunování svých hranic.

všechny komentáře

Související novinky (0)

Zatím zde není žádná související novinka.


Citáty z knihy (0)

Zatím zde není žádný citát z knihy.


Kniha Ticho v období hluku v seznamech

v Právě čtených3x
v Přečtených129x
ve Čtenářské výzvě21x
v Doporučených7x
v Knihotéce58x
v Chystám se číst118x
v Chci si koupit32x