Tichá pošta přehled

Tichá pošta
https://www.databazeknih.cz/img/books/50_/507930/ticha-postamAEBOF-FGk-.jpg 4 24 24

Záchrana zraněného francouzského partyzána sudetskými dětmi, další dva osudy politických vězňů, příběh ze šumavského pohraničí, kde na tradici pašeráků navázali převaděči uprchlíků před komunistickým režimem. Čtyři povídky zasazené do období od konce druhé světové války až do nedávně minulosti připomínají pohnuté momenty českých dějin, jsou však díky optimistickému pohledu i nadhledu Jiřího Stránského, jenž do svých knih vkládal i vlastní životní zkušenosti, protkány humorem, vírou v přátelství a spravedlnost.... celý text

Můj komentář

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Tichá pošta. Přihlašte se a napište ho.


Komentáře (6)

Ivana.Ka
23.07.2023 3 z 5

Určitě nejlepší povídka byla s názvem Tichá pošta, u ostatních povídek jsem měla maličko pocit, že se ztrácím. Bylo to psané, jako bych všechny postavy už dávno znala a já jen naskakuji do rozjetého vlaku. Později jsem pochopila, že takto byla napsaná i Aukce, ale u té bylo dostatek času si na postavy zvyknout, to povídky vzhledem k délce moc neumožní.
Z toho důvodu dávám pouze 3*/5

petrarka72
14.07.2023 3 z 5

Ta víra v lidi, ten poučený optimismus, stejně jako věcnost a smysl pro atmosféru mě fascinují - přestože mě čtení této útlé knížky z poloviny vůbec nebavilo. Velmi souhlasím s komentářem Kakho-Ota stran povídky Piknik, Rozhovor jsem spíš prolistovala. Ale Tichá pošta byla skvělá a Zelenolhotská Venuše jakbysmet.


Kakho-Oto
10.03.2021 3 z 5

Zdlouhavá povídka Piknik mě vůbec nebavila a měl jsem co dělat, abych jí dočetl. Stejnojmenný film je mnohem lepší, poněvadž obsahuje linku, která v povídce chybí (jeden z muklů byl v padesátých letech na lágru udavačem a kamarádi-muklové to zjistí až během pikniku okolo roku 2000). Povídka Tichá pošta nebyla špatná, ale více se mi líbily povídky Zelenolhotská Venuše a Rozhovor. Ty hodnotím čtyřmi hvězdičkami, Tichou poštu třemi a Piknik slabými dvěmi. Celkově vychází hodnocení na tři hvězdičky.

všechny komentáře

Související novinky (0)

Zatím zde není žádná související novinka.


Citáty z knihy (0)

Zatím zde není žádný citát z knihy.


Kniha Tichá pošta v seznamech

v Právě čtených1x
v Přečtených29x
ve Čtenářské výzvě1x
v Doporučených1x
v Knihotéce29x
v Chystám se číst22x
v Chci si koupit2x
v dalších seznamech1x