Těžší než nebe: Životopis Kurta Cobaina přehled

Těžší než nebe: Životopis Kurta Cobaina https://www.databazeknih.cz/img/books/23_/233704/bmid_tezsi-nez-nebe-62i-233704.jpg 5 380 380

Autor na základě více než 400 rozhovorů s Cobainovými přáteli, rodiči, kolegy i díky exkluzivnímu přístupu k citacím Cobainových deníků odhaluje mnohá neznámá tajemství, která se váží k této legendární hvězdě i jeho skupině Nirvana. Cross jej líčí jako rozpolcenou osobu, jako milého a oblíbeného mladíka atletického vzezření, ale i hrozivého zuřivce, morbidního a vizuálního umělce, jako ambiciózního muže, vyhledávajícího i odsuzujícího slávu. Poukazuje na průběh nelehkého rozvodu jeho rodičů i následky, které na něm zanechal, plné depresivních stavů a morbidních představ a odhaluje jejich genetický původ, který jej nakonec na vrcholu slávy přivedl k sebevraždě. Cross tak vytvořil nejhlubší knihu o nejtemněji padající hvězdě a uvedl na pravou míru celou řadu falešných mýtů.... celý text

Literatura faktu Biografie a memoáry Hudba a zpěv
Vydáno: ekniha , Volvox Globator
Originální název:

Heavier Than Heaven , 2001


více info...

Můj komentář

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Těžší než nebe: Životopis Kurta Cobaina. Přihlašte se a napište ho.


Komentáře (62)

Gracian1964
12.05.2024 5 z 5

Tragický príbeh o lídrovi Nirvany, rozorvanom človeku. K záveru mi bolo takmer až fyzicky zle, keď som si predstavil to množstvo drog, problémov a depresií.

Komnenos
21.04.2024 4 z 5

Do prečítania tejto knihy som mal o Kurtovi Cobainovi iba veľmi hmlistú predstavu. Pustil som si občas Nirvanu, ale určite som nikdy nebol oddaný fanúšik tejto kapely. Po prečítaní knihy sa dá Kurt Cobain vystihnúť jednou vetou: Bol to veľmi nešťastný človek. Tiež je pre mňa mimoriadne fascinujúce vidieť, ako sa v podstate z noci do rána mohol stať z úplného lúzra jeden z najslávnejších ľudí tej doby. Je to niečo naozaj neskutočné a takých prípadov bolo v dejinách veľmi málo. Bohužiaľ sa to podpísalo na jeho predčasnom odchode. Hoci treba povedať, že príčin prečo to urobil bolo viacero ako to správne na konci uvádza autor. Klobúk dole pred ním, pretože pred napísaním knihy uskutočnil množstvo rozhovorov s pamätníkmi Cobainovho života a prelúskal tiež veľa ďalšieho materiálu. Je to biografia vskutku na úrovni.


Nyctophile
05.02.2024 4 z 5

Asi najčastejšie sa mi pri čítaní tejto knihy opakovalo v hlave heslo: "Prestaňte robiť hlúpych ľudí slávnymi". Cobaina som vždy (ešte aj za jeho života) považoval za trápneho pózera (a táto kniha to do značnej miery potvrdzuje). Večne sa hral na "obeť" svojej slávy, obeť rozvrátenej rodiny (to by o sebe mohol povedať takmer každý). Takýchto ľudí fakt treba poslať do Bangladéša k šijaciemu stroju, aby mali pre tú svoju depresiu konečne skutočný dôvod. Teraz ale od hodnotenia jeho života treba prejsť k hodnoteniu knihy, no a to je iná káva. Vskutku výživné čítanie, detailné a profesionálne v autorovom prístupe. Chorá spoločnosť s chorými hodnotami vyprodukovala chorého umelca. Čo k tomu dodať.

všechny komentáře

Související novinky (0)

Zatím zde není žádná související novinka.


Citáty z knihy (0)

Zatím zde není žádný citát z knihy.


Kniha Těžší než nebe: Životopis Kurta Cobaina v seznamech

v Právě čtených18x
v Přečtených554x
ve Čtenářské výzvě14x
v Doporučených54x
v Knihotéce222x
v Chystám se číst159x
v Chci si koupit39x
v dalších seznamech3x