Tereza přehled

Tereza https://www.databazeknih.cz/img/books/41_/41098/tereza-41098.jpg 3 13 13

Příběh krásné a trochu záhadné Řekyně Terezy je neuvěřitelně mistrovským spojením fikce a skutečnosti. Děj je zasazen do rámce skutečných historických událostí a autor nás v něm průběžně seznamuje s nejrůznějšími významnými osobnostmi dvacátých let minulého století – ať už jde o Picassa, Sarah Bernhardt, Mussoliniho, Metaxase, Venizela, nebo třeba Ernesta Hemingwaye. Milostný vztah Hemingwaye a Terezy se ostatně vine jako červená nit celou knihou. Přitom pomyslná hranice mezi pravdou a fantazií je tak křehká a neviditelná, že si chvílemi čtenář dokonce podvědomě přeje, aby to všechno byla jen pravda. A tak, jak autor předestírá pohnutý příběh Terezy, vytváří nakonec v symbióze s historickými fakty perfektní skládačku, kde žádný dílek nechybí ani nepřebývá. Všechno do sebe naprosto dokonale zapadá, a autentičnost ještě podtrhují výňatky ze vzpomínek např. Mary Hemingway, čtvrté spisovatelovy manželky, Spyrose Mercourise, Hemingwayových životopisců, nebo úryvky z reportáží samotného Hemingwaye, které psal pro kanadský list Toronto Star.... celý text

Literatura světová Romány Historické romány
Vydáno: , BB art
Originální název:

Tereza , 1997


více info...

Můj komentář

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Tereza. Přihlašte se a napište ho.


Komentáře (2)

alef
01.10.2014 5 z 5

Fiktivní příběh záhadné Terezy zasazený do skutečných historických událostí, plný známých osobností jako Picasso, Sarah Bernhardt, Mussolini, ale především Ernest Hemingway. Příběh plný romantiky, lásky, ale i sexu, násilí a politických zákulisních praktik. Příběh lásky Terezy a Hemingwaye ... kde je hranice mezi pravdou a fikcí? Skládačka plná fantazie a historie ... nezbývá než si přát, aby to byla pravda.

+ dávám také za pěkné fotografie doplňující text.

Janamarie
19.01.2012 4 z 5

Milostný vztah Terezy a Ernesta Hemingwaye se proplétá celou knihou, oběma jejich životy…Seznámili se v Miláně a právě tam se v nemocnici léčil Ernest z válečných zranění. Krásná Tereza poznamenala Ernestův život, vzpomínky i tvorbu!Tereza byla Hemingwayovou nejkrásnější ženou, láskou, vzpomínkou, touhou a jiskrou. Provázela ho celým životem a on na ni NIKDY nezapomněl!


Související novinky (0)

Zatím zde není žádná související novinka.


Citáty z knihy (0)

Zatím zde není žádný citát z knihy.


Kniha Tereza v seznamech

v Přečtených17x
v Doporučených2x
v Knihotéce4x
v Chystám se číst6x
v dalších seznamech1x

Autorovy knížky

Fredy Germanos
řecká, 1934 - 1999
2005  68%Tereza