Ten, co kráčí se Smrtí přehled

Ten, co kráčí se Smrtí https://www.databazeknih.cz/img/books/51_/516838/bmid_ten-co-kraci-se-smrti-646b6a0abc526.png 4 132 132

Svět kolem nás nesestává jen z toho, co máme před očima. Určité vrstvy jsou nám smrtelníkům do určité chvíle skryté. Jako had se mezi nimi proplétá svět Smrti a dimenze mnoha dalších nadpřirozených bytostí, které jsou tu od toho, aby nám sloužily. Detektiv Sam by k tomu dodal, že je to pěkná kravina. Jemu totiž nepřijde, že služba Smrti je něco, co bychom nutně potřebovali. Smrt sama by asi podotkla, že lidé umírat musí, jenže Sam si stejně myslí své. Jejich hašteřivý vztah–nevztah rozehrává děj tohoto paradoxního příběhu, kde se setkává uzavřená, introvertní, nabručená lidská bytost s upovídanou, zvídavou a téměř až rozkazovačnou Smrtí, která má slabost pro cabernet sauvignon. Jak na sebe tihle dva vlastně narazili a proč musejí sdílet společné chvíle?... celý text

Můj komentář

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Ten, co kráčí se Smrtí. Přihlašte se a napište ho.


Komentáře (46)

ivca79
02.05.2024 4 z 5

Tohle mě bavilo. Hlavně barevně ta knížka vypadala, jako že ji četl někdo ve škole pod lavicích a ve volných chvílích zdobil.

Teea
29.03.2024 3 z 5

Achjo, na tuhle knihu jsem se těšila a nakonec z ní vyplynulo tohle...

Začnu pozitivním - líbí se mi autorčina kreativita ve formě ilustrace, určitě to bylo milé dokreslení situace. Autorka má také zajímavě vymyšlený svět. Taky se mi hodně líbily oddělené odstavce, kniha se tak velmi rychle četla a stránky mi pod rukama jen lítaly.

Kniha slibovala detektivní práci se Smrtí a Samem, no to se tam prostě neděje.
Autorka - respektive Smrt nám v příběhu podsouvá, že vše co se událo je otázka jednoho týdne a to prostě se vším tím dějem nějak nesedí, ale to je spíš osobní pocit.
Do půlky knihy nadbytečné využívání "ok" v přímé řeči, toho se prostě nedalo nevšimnout. Od půlky knihy to bez "ok" autorce již fungovalo, nechápu, že to nešlo od začátku.
Místy byly velmi strohé až chudé věty.
O Mezi světě a celkově pravidel tohoto světa se dozvídáme skrze přímou řeč... Na můj vkus v jedné přímé řeči někdy bylo až moc informací najednou místo toho, aby se rozložily po celé knize. Anebo odpovědí bylo pouze "to je moc složité"...

Kniha měla z mého pohledu velký potenciál, který byl v prvním díle za mě z části pohřben. Možná se tento potenciál zlepší nebo vrátí průběhu dalších dílů, což já nezjistím, jelikož nemám v plánu se k autorce či knihám vracet. Pro mě byla kniha velkým zklamáním, jelikož jsem do ni vkládala velké očekávání.

Závěr: nejde o složitou knihu - je jednoduchá a rychlá. Spíš na odpočinek, vůbec u ní nemusíte používat hlavu, místy se zasmějete, místy se budete nudit.


Hobitka
27.03.2024 3 z 5

Čekala jsme víc detektivku s mytologickými postavami, než vlastní výklad mytologie.

Ač se to nečetlo špatně, na pár místech jsem se zasmála, a grafická úprava knihy je vážně vymazlená, jsem trochu zklamaná. Detektivní linka byla hodně na pozadí. Tak moc, že se ji až zdráhám označovat za detektivní. A celkové napětí knihy vlastně nulové, druhou třetinu knihy jsem se i trochu nudila. Tolik ke zklamaným očekáváním.

Kdybych do knížky šla pro pohodové čtení s nevšedním výkladem mytologie, byla bych spokojená.
Jestli se objeví i pokračování, ráda si ho přečtu. Třeba se i trefím v očekáváních :)

všechny komentáře

Související novinky (1)

Knižní novinky do konce roku

11.12.2022


Citáty z knihy (0)

Zatím zde není žádný citát z knihy.


Kniha Ten, co kráčí se Smrtí v seznamech

v Právě čtených10x
v Přečtených151x
ve Čtenářské výzvě21x
v Doporučených10x
v Knihotéce81x
v Chystám se číst161x
v Chci si koupit77x
v dalších seznamech6x