Tanec se sluncem přehled

Tanec se sluncem https://www.databazeknih.cz/img/books/46_/464186/bmid_tanec-se-sluncem-Mn9-464186.jpeg 4 40 40

Když Sadie Harlanová navštíví svou dceru Lauren na letní stáži v Yosemitském národním parku, zdá se, že konečně zapomene na rozpadající se manželství a prázdné hnízdo, které zanechala doma.Pak se ale obě ženy ztratí při krátkém výšlapu do přírody a náhle se ocitnou uprostřed nelítostného boje o přežití. Příroda je divoká a nesmlouvavá, avšak Sadie trápí daleko horší věci – smrt jejího prvního dítěte, která ji odtrhla od okolního světa a dodnes ji pronásleduje. Sadie v divočině musí najít sílu čelit démonům své minulosti a dostatek odvahy, aby dostala sebe i svou dceru z Yosemitu ve zdraví...... celý text

Literatura světová Romány
Vydáno: ekniha , Ikar (ČR)
Originální název:

Dancing with the Sun , 2018


více info...

Můj komentář

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Tanec se sluncem. Přihlašte se a napište ho.


Komentáře (16)

Janaves
01.08.2022 3 z 5

Ke čtení knihy jsem se musela nutit. Nebavilo mě to.Nakonec dávám 3*.Za závěr, ten byl krásný, trochu jsem si poplakala.

Han-nah
11.02.2022 4 z 5

Krátký výlet matky s dcerou do Yosemitského údolí se zvrtne v boj o přežití. Asi měly zůstat ve městě na procházce v obchoďáku, než se vydat na výlet bez pořádného vybavení . Zažily to, co nechtěly. V této těžké situaci, sice v nádherné přírodě, ale nalezly o hodně více. A to, že dokázaly spolu konečně upřímně komunikovat. Tato psychologická linka v příběhu - matka, otec, adoptivní dcera a hlavně konečné nevyřčené, nevyřešené a ukryté bolesti rodičů a jejich vnitřního trápení po smrti jejich syna mohla být ještě více propracovaná. Sadie jsem v knize vnímala jako pravou matku. I když v knize trochu nadneseně, pro záchranu dcery vše. Rodičem je ten, kdo vychovává.


Zuknihomol
02.01.2022 4 z 5

Zajimavá kniha, hlavně oceňuji originální námět, myslím, že vhodné i pro filmové zpracování. Ovšem v některých pasážích, kniha nebyla tak úplně reálná, nemyslím, že by to tak ve skutečnosti probíhalo zvlášť s nemocí Sadie. Ovšem jako oddychovka zcela obstála a odnáším si z knihy hřejivý pocit :)

všechny komentáře

Související novinky (1)

Knižní novinky (2. týden)

10.01.2021


Citáty z knihy (0)

Zatím zde není žádný citát z knihy.


Kniha Tanec se sluncem v seznamech

v Přečtených58x
ve Čtenářské výzvě9x
v Doporučených2x
v Knihotéce102x
v Chystám se číst66x
v Chci si koupit17x
v dalších seznamech1x