Tam, kde svítá, je Orient přehled

Tam, kde svítá, je Orient https://www.databazeknih.cz/img/books/60_/60251/tam-kde-svita-je-orient-60251.jpg 4 4 4

Román české přední indoložky není přesný záznam určitého životního příběhu, ale v základních bodech vychází z prožitého pokusu o soukromý všední život i o realizaci nadšených vlastních plánů daleko od domova, v zemi, která měla být původně měla být předmětem poznávání a jeho zprostředkování dalším lidem.

Můj komentář

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Tam, kde svítá, je Orient. Přihlašte se a napište ho.


Komentáře (2)

Nofar197
19.02.2023 5 z 5

Indolozka Zorka se pote, co absolvovala Karlovu univerzitu, provdala za svou životní lásku, indického lékaře Anvara. Společně opouštějí tehdejší socialistické Československo s cílem vybudovat si nový život v Indii. Zorka před sebou vidí zemi, jejíž jazyk, historii a kulturu poznavala prostřednictvím knih, skript, přednášek profesorů - divuplna architektura, jasné barvy, vůně koření....... Po příletu do Dillí ji však ceka vystřízlivění. Poznává i odvrácenou stranu Indie, chudobu a beznaděj. Anvarovi se nedaří najít v Dillí zaměstnání, oba odjíždějí do jeho rodného města, bohužel ani zde se nic nezmění. Oba jsou unaveni bezvyslednou snahou najít práci ve svém oboru, vztah utrpí první trhliny, navíc se mnozí mezikulturní nedorozumění. Zorka nakonec dospeje k nesmírně těžkému rozhodnutí... .....

Marcela0703
11.12.2016 3 z 5

Takový slabší průměr, protože se tam nic moc nového člověk nedozví. I přes to jsem ji dočetla do konce i když ten mi přišel tedy vcelku useknutý.


Související novinky (0)

Zatím zde není žádná související novinka.


Citáty z knihy (0)

Zatím zde není žádný citát z knihy.


Kniha Tam, kde svítá, je Orient v seznamech

v Přečtených7x
v Knihotéce2x