Tábor zavrhnutých přehled

Tábor zavrhnutých
https://www.databazeknih.cz/img/books/51_/515063/bmid_tabor-zavrhnutych-643cd1c678e61.jpg 4 29 29

Klub zabijáků série

1. díl

Staň sa lovcom, inak skončíš ako korisť! Fantasy thriller v štýle Hunger Games. Sedemnásťročnú Signal všetci považujú za gotičku, ktorej je lepšie vyhnúť sa. Keď ju odsúdia za vraždu, skončí v tábore na výcvik elitných zabijakov. Ani sem však nezapadá. Neznáša krv. Je chápavá a empatická. A práve preto hrozí, že zo skupiny maniakov sa stane zohraný tím priateľov. Niekto totiž vraždu na Signal hodil a ona teraz musí očistiť svoje meno. Všetko sa začne komplikovať, keď sa zamiluje. A navyše... skutočný vrah sa rozhodne znova zaútočiť – a to priamo v tábore.... celý text

Literatura světová Fantasy Pro děti a mládež
Vydáno: , Egmont (SK)
Originální název:

Teen Killers Club , 2020


více info...

Můj komentář

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Tábor zavrhnutých. Přihlašte se a napište ho.


Komentáře (11)

felixrr
28.10.2023 odpad!

(SPOILER) Dřív nebo později musely ty moje náhodné nálezy v knihovně skončit špatně, a stalo se to přesně u téhle knížky.

Obálka tvrdí, že je kniha pro čtenáře od 10 let. To je za mě pěkná blbost, neboť celá zápletka stojí na brutální vraždě puberťačky, figurují tu nájemní vrazi a ve finále i znásilnění. Číst tohle ve čtvrté třídě, tak to děkuju pěkně.

Na pár místech mě děj dokázal překvapit, jinak mi ale přišel hrozně prvoplánový a předvídatelný. Hlavní hrdinka vyvrhel, milostný trojúhelník, zvrat na konci volající po pokračování (ono už dávno existuje, jen jsme se k němu v češtině nedopracovali) - jak originální... Od milovníka např. Kotlety to možná působí pokrytecky, ale v jeho knihách je nálož akce odehrávající se v propracovaném prostředí, s povedenými postavami, které z rukávu sypou hlášky. Tady je dějištěm ničím nezajímavá současnost v ničím nezajímavých Spojených státech, až na samotný konec se prakticky nic důležitého neděje. Pokusů o vtip je tu sice požehnaně, ale přišly mi vesměs hrozně trapné. Snad jen ty postavy jsou celkem fajn, jen díky/kvůli nim jsem to dočetl.

V neposlední řadě je knížka s přehledem to nejhorší, co jsem co do překladu a korektury kdy viděl. Jsou tu přelkepy, spisovné a nespisovný skloňování v jedné větě hned za sebou a nesmyslná, interpunkce. Některé vazby jsou snad vyložená pitomost ("šplhat se" neexistuje, ne?), dost často je tu zvýraznění části věty kurzívou, ale patrně těch samých slov, jako v originále, i když v české větě je důraz úplně jinde. A to všechno za 370,- s měkkou vazbou :)

Luigi1
29.08.2023 5 z 5

Kniha se velmi dobře četla a byla dobrým spestřením


Knihomolka97
28.08.2023 4 z 5

Na tuto knihu mě nalákaly především pozitivní ohlasy. Ze začátku mi chvíli trvalo se začíst a do příběhu se správně ponořit. Moc mě to nebavilo. Naštěstí se to zlomilo a příběh mě pak bavil čím dál víc. Je to opravdu YA, takové naivní ale zároveň napínavé a zajímavé.

Signal je příjemná hlavní hrdinka, i když taková dost důvěřivá. Navíc je fajn, že tu není to klasické klišé, kdy se z holky, která je slabá, stane ze dne na den nejlepší bojovnice a bůhví co ještě.

Máme tu zajímavou partičku lidí, kterou postupně aspoň trošku poznáváme. Dave a Kate mě neskutečně vytáčeli. Hlavně jak Dave něco Signal řekl, otvírala se mi kudla v kapse. Debil. Pardon.
Nechybí i romantická linka. Můj oblíbený #milostnytrojuhelnik . Svého favorita jsem měla víceméně jasného celou dobu.

I když tu samozřejmě je určitá podobnost s Hunger Games, jsou tu originální prvky.
Detektivní linka, kdy se Signal snaží přijít na to, kdo její nejlepší kamarádku skutečně zabil, mě také bavila. Kruté...

Snad se dočkáme překladu i dalšího dílu, příběh má dobře našlápnuto.

všechny komentáře

Související novinky (2)

Válka dvou královen, Tvoje vina a další knižní novinky (19. týden)

07.05.2023


Letní příběh, Zásnubní prsten a další knižní novinky (12. týden)

19.03.2023


Citáty z knihy (0)

Zatím zde není žádný citát z knihy.


Kniha Tábor zavrhnutých v seznamech

v Přečtených38x
ve Čtenářské výzvě1x
v Doporučených3x
v Knihotéce51x
v Chystám se číst45x
v Chci si koupit12x
v dalších seznamech2x