Svět hor přehled

Svět hor https://www.databazeknih.cz/img/books/43_/43468/svet-hor-43468.jpg 5 12 12

Výpravná obrazová publikace Svět hor je vrcholným dílem předního českého fotografa krajiny a přírody Jiřího Havla, známého osobitým vnímáním krás hor. Sedm kapitol působivých obrazů zachycuje rozmanitost a jedinečnost více než 50 hlavních horských masivů naší planety. Unikátní fotografie Jiřího Havla doprovodil zajímavým textem významný český přírodovědec Jan Štursa.... celý text

Můj komentář

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Svět hor. Přihlašte se a napište ho.


Komentáře (3)

Taťka Hraboš
04.04.2024 5 z 5

Hory mě vždycky přitahovaly. Jen tam – v našich podmínkách – ještě člověk může zažít relativní ticho, klid, jen málo člověkem poznamenanou přírodu. Kromě toho mám rád fotografie – jako konzument i jako amatérský producent. Tahle kniha ideálně propojuje obě zmíněná témata. Z hlediska informační bohatosti (pro laickou veřejnost) k ní nelze mít žádných výtek. Ještě více to pak platí o kráse a kvalitě fotografií, pocházejících z bohaté tvorby jednoho z našich nejznámějších krajinářů (jediné, co mi občas vadilo, byla nutnost provést ořez některých fotografií, což narušilo jejich kompozici a výsledný dojem, ale tomu se v podobných publikacích zřejmě nelze vyhnout). Krásná kniha, která je ozdobou každé knihovny.

Slávka 1970
11.03.2017 5 z 5

Moc pěkně poskládaná kniha!


Slávka 1970
31.01.2017 5 z 5

Krásná "obrázková" kniha! Jsem teprve ve třetině, ale už vím, že bude patřit do mých nej. Nádherné fotografie přehledně a poučně doplněny mnoha informacemi, které poučí, potěší a připomenou krásu hor i pomíjivost tohoto Světa.

všechny komentáře

Související novinky (0)

Zatím zde není žádná související novinka.


Citáty z knihy (0)

Zatím zde není žádný citát z knihy.


Kniha Svět hor v seznamech

v Přečtených11x
v Doporučených1x
v Knihotéce20x
v Chystám se číst2x
v Chci si koupit2x

Autoři knihy

Jan Štursa
česká, 1943
Jiří Havel
česká, 1931 - 2022