Sůl země a blbá ovce aneb Můj šílený život s dědečkem přehled
Někdejší dramaturgyně československé televize, žijící od roku 1971 v Německu, vypráví humorný příběh dospívající šestnáctileté Jany a jejího dědečka Vaňka. Román není jen vzpomínkou na totalitní kulisy ČSSR, ale především strhujícím pohledem na nevysychající prameny lidskosti, vůle ke svobodě a nejzákladnějším hodnotám člověka. Odpor dvou generačních prototypů vůči degradaci osobnosti na „sociálně opečovávané“ jednotky v domově důchodců, resp. v internátu, přesahuje svou filozofií konkrétní zemi. Kniha vyšla v polovině sedmdesátých let v nakladatelství manželů Škvoreckých v Torontu. Získala zvláštní cenu Boncallera v Itálii za prózu vyjímečných kvalit, oceněna byla i v Německu. Druhé vydání. Ilustrace Jiří Slíva.... celý text
Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Sůl země a blbá ovce aneb Můj šílený život s dědečkem. Přidejte ho na této stránce. Přihlašte se a napište ho.
Nový komentář
všech 9 komentářůSouvisející novinky - Sůl země a blbá ovce aneb Můj šílený život s dědečkem (0)
Kniha Sůl země a blbá ovce aneb Můj šílený život s dědečkem v seznamech
(aktualizováno 1x za hodinu)
| v Přečtených | 54x |
| ve Čtenářské výzvě | 8x |
| v Doporučených | 2x |
| v Mé knihovně | 11x |
| v Chystám se číst | 10x |
| v Chci si koupit | 2x |
Čtenáři před vámi navštívili ještě tyto knihy:
Sheila Ochová také napsal(a)
| 1995 | Sůl země a blbá ovce aneb Můj šílený život s dědečkem |
| 2001 | Náš pes Balabán |
| 1965 | Snad ne vražda uprostřed sezóny |

80 %
70 %
Sůl země a blbá ovce aneb Můj šílený život s dědečkem
Pozoruhodná kombinace popisu nelehké životní situace, nadhledu, ironie, odporu k šablonám v životě i společnosti. Okořeněno významem mezilidských vztahů. Skvělá kombinace humoru a laskavé moudrosti.