Střetnutí přehled

Střetnutí https://www.databazeknih.cz/img/books/32_/329424/mid_stretnuti-fEx-329424.png 5 76 76

Aston. Typické americké městečko. Když si však jeden skeptický novinář a jeden mladý kazatel začnou dávat dohromady, co zjistili, pochopí, že spolu stojí proti nestvůrnému komplotu jisté teroristické organizacece, která si chce podmanit všechny obyvatele města a vposledu i celý svět. Román s vyjímečně pronikavým vhledem do duchovního boje a důležitosti modlitby.... celý text

Literatura světová Detektivky, krimi Duchovní literatura
Vydáno: , Křesťanský život
Originální název:

This Present Darkness


více info...

Můj komentář

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Střetnutí. Přihlašte se a napište ho.


Komentáře (18)

archandelka
28.02.2022 4 z 5

Výborná kniha na uvědomění si, jak je duchovní svět reálný, mnohdy reálnější, než ten v kterém žijeme, a zároveň jak velmi jsme my schopní jej ovlivňovat. Příběh se sice rozjížděl pomalu, ale celkově mi tato kniha přišla jako výborný nápad, a velmi jsem se těšila na to, jak to celé dopadne, byť to bylo od začátku dost předvídatelné. Stinná stránka celého tohoto díla, je jeho překlad, jak už mnozí z vás zmiňovali, včetně teda gramatických chyb, a zároveň za mě i celkové zpracování - když jsem viděla, že strany nejsou zarovnané do bloku, ale rozházené všelijak, dost mě to vyrušovalo. V tomto směru bohužel Kumrán odvedl velmi špatnou práci.

veronika4001
02.02.2021 5 z 5

Je důležité, aby si člověk uvědomil, že ve fantastkním světě žije řada démonů, kteří žijí život a vize člověka, k němuž a do něhož se obrací. Existují dvě strany lidí (hodní, zlí), za nimiž stojí dvě strany démonů (ochránci, ničitelé). Příběh rozpoutává mezi nimi válku tak, jak nastává a pokračuje válka mezi oběmi stranami lidí. Zlo ke zlu, dobro k dobru. Každý má ve válce svého démona, který ho chrání a svého ničitele, který se ho snaží zlikvidovat. Tady jsou síla a odvaha na druhém místě. Jediný, kdo pomůže je Bůh a utkvělost myšlenek na něj. Bůh je skrze příběh viděn jako shluk myšlenek v naději na nebeskou pomoc, kterou je možné přivolat modlitbou. Díky příběhu jsem začala přemýšlet, zda mám dnes i já nějakého dobrotivého démona, který stráží moje tělo i duši a zda mě vůbec může vidět, zda může cítit to, co já prožívám a zda mi může nějak pomoci a ovlivnit můj život směrem k lepšímu. Možná v onom ďábelském světě také existuje můj zlý démon, který mi přeje zatracení, které se nakonec vyjeví jako důsledek špatných náhod, rozhodnutí a neštěstí v mém životě. Myslím si, že vyjma několika šťastných či nešťastných okolností v tomto životě, které mohou být pouhou souhrou mého nyní žitého nebo prožívaného života, tu správnou a jedinou pravdivou odpověď najdu v jiném životě, pokud po smrti nějaký je. Příběh je velice zajímavý a popisuje, jak autor vidí život ve světě; to, že je dvojí (lidský ve smyslu člověka na straně jedné a nebeský či ďábelský ve smyslu démona na straně druhé), a že člověk je tedy ve své podstatě nazírán dvojím pohledem.


pinussilv
18.11.2020 4 z 5

Nevím, kam bych přesně knihu zasadila. Prolíná se tu náznak fantazy s duchovní literaturou.
Myslím, že čtenáři jednoho či druhého žánru zde najdou něco, co jim bude připadat trochu nemístné . Mně osobně se kniha libila, protože odkrývala mnohé, co v naší společnosti stále více vystupuje na povrch, politické pletichy, touha po moci a bohatství za každou cenu, podvody, cesta vzhůru bez jakýchkoliv ohledů a za cenu obětí. Zapomíná se na jiné stránky života, prosté avšak nenahraditelné radosti a rodinné vztahy. Ti kdo mají rádi fantazy a nejsou křesťany, nebudou sdílet náboženské prvky a motlitbu jako cestu k vítězství dobra. Věřící lidé budou cítit naději, ale možná jim bude trochu vadit fantaskní popis boj mezi dobrem a zlem. V každém případě stojí za přečtení.

všechny komentáře

Související novinky (0)

Zatím zde není žádná související novinka.


Citáty z knihy (0)

Zatím zde není žádný citát z knihy.


Kniha Střetnutí v seznamech

v Právě čtených1x
v Přečtených97x
ve Čtenářské výzvě5x
v Doporučených12x
v Knihotéce39x
v Chystám se číst22x
v Chci si koupit4x

Štítky knihy

křesťanství

Autorovy další knížky

Frank Peretti
americká, 1951
2012  92%Střetnutí
1994  91%Tilly
1999  71%Dveře v Dračím chřtánu
2000  84%Útěk z ostrova Vodnáře
1998  82%Prorok