Strašidlo minulosti přehled

Strašidlo minulosti https://www.databazeknih.cz/img/books/53_/538240/bmid_strasidlo-minulosti-663f8068cba84.jpg 5 91 91

Ota Fink série

< 8. díl >

Ota Fink se vydává po stopách vraha.. Sympatický chlapík, soustružník Ota Fink, je důvtipný a neohrožený sukničkář. V detektivce Jaroslava Velinského aka Kapitána Kida hledá vraha své dávné lásky. Soustružník Ota Fink je sympatický chlapík, který se umí postavit k práci, rozzářit hospodskou společnost i poplést děvčatům hlavu. A taky má dost pod čepicí, aby si dokázal dát dvě a dvě dohromady a sesbírat střípky informací tam, kam se policie nedostane. Zájezdový autobus n. p. Pragokov zastaví v osamělém hostinci, v němž Ota Fink rozpozná někdejší brigádnickou ubytovnu, kde kdysi prožil svou první lásku ke krásné Lucii. Vybaví se mu krásné vzpomínky a po návratu do Prahy jde po Luciiných stopách. Zjistí však, že dívka je mrtvá… Ota se vydává po stopách vraha. Jenže stopa už dávno vychladla a pátrání v socialistickém Československu roku 1959 bude pěkně zapeklité.... celý text

Můj komentář

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Strašidlo minulosti. Přihlašte se a napište ho.


Komentáře (32)

IvikaS
13.03.2024 4 z 5

Knihu jsem si půjčila v knihovně jenom díky té obálce od Jaromíra 99 a rozhodně nelituji protože obsah je stejně zdařilý jako obal.

alzbeta4340
07.02.2024 4 z 5

Retro detektivka, s detektivem - soustružníkem Otou Finkem. Tady se Ota zajímá o zmizení dívky Lucie, do které se zamiloval jako mladý hoch na mládežnické brigádě. Je to příjemné čtení s přehledným dějem. Na jednoduchou základní linku je nabaleno docela dost čtivé "omáčky", takže jsem si dobře početla.
Kniha (vydání z roku 2023, nakladatelství Mystery Press) je krásně graficky zpracovaná.


jan8470
09.01.2024 5 z 5

Jaroslav Velinský byl spisovatel, skladatel, básník, zpěvák a člen trampské osady Island, s jehož texty jsem se seznámil už jako kluk. Ale tehdy šlo o jeho trampské písně, nikoliv o jeho tvorbu literární. K té jsem se dostal až v roce 2017 díky nakladatelství Mstery Press. To tehdy začalo vydávat případy Augustina velikého jako e-knihy. Jejich bohulibý záměr byl pak završen velkým souborným vydáním Velikého případů. Mystery Press ovšem pokračuje s vydáváním Velinského detektivek dál a to sérií případů bezděčného detektiva Oty Finka. Ty se odehrávají v 50. a 60. letech minulého století a jejich hrdinou je soustružník .p. Pragokov Ota Fink. Finkovky jsou psány lehkou rukou a s humorem. Oťas je vtipný a navíc docela sukničkář. „Bylo půl dvanáctý, chudinka Jituš si už ve svým krámě jistě zoufala a její slaný slzy dírkovaly šlehačku.“ V knize Strašidlo minulosti se Ota Fink po mnoha letech vrací na místo, kde se jako učeň brigádník poprvé bezhlavě zamiloval. Jenže dívka Lucie, která mu kdysi zlomila srdce byla po letech nalezena mrtvá a Ota se nyní vydává po stopách vraha. Jenže stopa už dávno vychladla a pátrání v socialistickém Československu toho horkého léta roku 1959 bude pěkně zapeklité.
Zkrátka a dobře, Ota Fink je zábavný a já se na jeho další eskapády ohromně těším.

všechny komentáře

Související novinky (1)

Dvůr zázraků, Pohádka a další knižní novinky (21. týden)

21.05.2023


Citáty z knihy (0)

Zatím zde není žádný citát z knihy.


Kniha Strašidlo minulosti v seznamech

v Právě čtených1x
v Přečtených115x
ve Čtenářské výzvě6x
v Doporučených7x
v Knihotéce71x
v Chystám se číst36x
v Chci si koupit12x