Stará láska přehled

Stará láska https://www.databazeknih.cz/img/books/21_/210249/bmid_stara-laska-210249.jpg 5 89 89

Rozsáhlý výbor dvaačtyřiceti próz sleduje tři základní tematické okruhy Singerova díla: život zaniklého světa židovské diaspory na polském venkově a varšavské periferii počátkem 20. století, intelektuální prostředí ve Varšavě 20. let a osudy polských uprchlíků a vystěhovalců ve Spojených státech v druhé třetině našeho století.... celý text

Literatura světová
Vydáno: , Odeon
Originální název:

Short Friday, An Issac Bashevis Singer Reader, Passions, A Friend of Kafka, A Crown of Feathers, The Séance, Gimpel the


více info...

Můj komentář

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Stará láska. Přihlašte se a napište ho.


Komentáře (16)

Adigiotto
15.01.2023 5 z 5

Majstrovsky vypointovanè poviedky. Je to jeden zo zriedkavých prípadov, kedy mi kniha pôsobila nielen radosť, ale aj pôžitok z čítania.

Crimble
14.12.2021 5 z 5

Prostě krásná kniha plná skvělých povídek. Žádné šoky, žádné zvraty, většinou normální příběhy, co mají začátek, střed i konec. Kdo umí, ten umí.


suffragium
25.09.2020 5 z 5

I.B. Singer měl jako autor štěstí, že se ho koncem osmdesátých let ujal překladatel Antonín Přidal. Díky Přidalovu úsilí vznikl výbor z próz autora v Čechách tehdy méně známého. Je to výbor víc než vynikající, je totiž také užitečný, a to nejen ve své době, ale i dnes, kdy Singer patří k nejpřekládanějším autorům u nás. Tento výbor představuje instruktivní vstup do autorova díla. V jediném svazku nalezneme samu esenci jeho poetiky a všechna jeho hlavní témata (která jsou spíš intenzivní než početná): osud židovské komunity v předválečné a válkou postižené Evropě i v poválečné Americe; pologeniální excentrické intelektuály; klubka žhavých vášní; fantastická setkání s astrálnem; kouzelný venkov předválečného Polska i pohlcující chaos přelidněného New Yorku... Mistr vypravěč, jehož postavy rovněž rády vypravují (a milují a nenávidí).

všechny komentáře

Související novinky (0)

Zatím zde není žádná související novinka.


Citáty z knihy (0)

Zatím zde není žádný citát z knihy.


Kniha Stará láska v seznamech

v Právě čtených3x
v Přečtených110x
ve Čtenářské výzvě5x
v Doporučených6x
v Knihotéce74x
v Chystám se číst44x
v Chci si koupit8x
v dalších seznamech1x