Srdcová královna přehled

Srdcová královna https://www.databazeknih.cz/img/books/40_/403306/bmid_srdcova-kralovna-uxG-403306.jpg 3 89 89

Zadie Ansonová a Emma Colleyová jsou lékařky. Už od studií na medicíně jsou nejlepší přítelkyně, přestože jsou velmi odlišné. Dětská kardioložka Zadie je v nemocnici za hvězdu, zatímco tišší Emma bojuje každý den s drastickými případy na traumatologii. Vědí o sobě všechno – anebo to tak na první pohled vypadá. Když se do města Charlotte, kde obě žijí, přistěhuje jejich dávný společný známý, pohledný lékař s přezdívkou „doktor X“, začnou krvácet i jiná srdce než ta z operačních sálů. Jak se vypořádat s přítomností muže, který téměř zničil nejen jejich přátelství, ale i jejich kariéry, jehož však jedna i druhá kdysi milovaly?... celý text

Literatura světová Romány Pro ženy
Vydáno: ekniha , Ikar (ČR)
Originální název:

The Queen of Hearts , 2018


více info...

Můj komentář

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Srdcová královna. Přihlašte se a napište ho.


Komentáře (31)

Airelle
10.04.2024 2 z 5

(SPOILER) Knihu jsem četla v rámci štafety, jinak bych po ní nejspíš nesáhla. Velmi mě zaujala obálka, ta se opravdu povedla.

Příběh je vyprávěn ze dvou pohledů a ještě k tomu se tu prolíná minulost a přítomnost, což se ukázalo jako největší kámen úrazu. Nejen že se mi obě postavy neustále pletly, ale musela jsem se neustále vracet, abych věděla v kterém časovém rozmezí se zrovna nacházím. V přítomnosti i v minulosti totiž dochází k časovým skokům.

Co se týče charakteru postav, tak mi přišlo, že se z minulosti nikam neposunul, ač měly obě postavy děti, tak nedospěly.

Celou dobu jsem čekala pořádnou zápletku, ale ve finále mi to přišlo jako pořádná blbost. Nedokážu pochopit, proč z Doktora X. dělaly obě takového bubáka, celou dobu jsem měla pocit, že někoho minimálně zabil.

Líbilo se mi lékařské prostředí, některé operace byly velmi zajímavé, bohužel převládali nudné popisy lékařské práce, která neměla s hlavní dějovou linkou pranic společného a jen knihu zbytečně protahovala.

IG: @freya_zlaskykpribehum

izinkaVENDULKA
25.06.2023 4 z 5

Za mě příjemná oddechové. Velmi mám ráda ráda příběhy z lékařského prostředí, ve kterém sama pracuji. A že ho tu není málo. Obě hlavní postavy Zadie a Emmy mi byly sympatické až do rozuzlení zápletky. Tam mě Emma zklamala, i když jsem to čekala. Co může způsobit lidská zavist. Zadie se nakonec zachovala lépe než by dokázal kdokoliv z nás. Nick ačkoliv to byl sebestredny blbec se na konci zachoval pěkně i když to bylo na žádost Zadie... Kniha se četla rychle i kapitoly byly kratší, což mi vyhovovalo. Jsem ráda že se ke mě formou štafety dostala.


uzivatel83509
31.05.2023 2 z 5

Kniha se dobře četla, ale já jsem se u ní hodně nudila.

všechny komentáře

Související novinky (1)

Knižní novinky (3. týden)

06.01.2019


Citáty z knihy (0)

Zatím zde není žádný citát z knihy.


Kniha Srdcová královna v seznamech

v Právě čtených1x
v Přečtených125x
ve Čtenářské výzvě33x
v Doporučených2x
v Knihotéce108x
v Chystám se číst86x
v Chci si koupit27x
v dalších seznamech1x