Špion za miliardu dolarů přehled

Špion za miliardu dolarů https://www.databazeknih.cz/img/books/34_/345829/bmid_spion-za-miliardu-dolaru-Isx-345829.jpg 4 19 19

Šéf moskevského CIA tankuje benzín, když mu neznámý muž vhodí na sedadlo obálku. To byl první kontakt, který navázal Adolf Tolkačev, špičkový konstruktér leteckých radarů, s nepřátelskou stranou. I přes velká rizika se rozbíhá nebezpečná spolupráce. Tajná setkání na nejneuvěřitelnějších místech, složité šifry, mrtvé schránky, špionážní kamery a další rekvizity. Bude to stačit, aby Američané ochránili svůj zdroj i vlastní lidi?... celý text

Můj komentář

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Špion za miliardu dolarů. Přihlašte se a napište ho.


Komentáře (5)

Auto999
03.08.2021 5 z 5

Velmi napínavá kniha. Sice ji chvíli trvá než se rozjede, ale potom již je napínavá až do konce. Adolf Tolkačev byl opravdový hrdina. Kolik stresu musel vydržet, to je až neuvěřitelné. Škoda, že se ho CIA nepodařila zachránit, když věděla, že je něco špatně. Škoda, že CIA vycvičila důstojníka, řekla mu naprosto všechny podrobnosti o svých tajných akcích v Moskvě a pak ho vyhodila. Škoda, že ho potom nechala z USA utéct a nepostavila ho před soud. A nakonec škoda, že když potřebovala pomoc vdova po Tolkačevovi, tak ji Američané nechali na holičkách. I když měli pro Tolkačeva připravené 2 miliony dolarů.

Zorro89
05.02.2020 5 z 5

Skvělé vyprávění, obrovské odhodlání a statečnost. Trošku mi vadilo, že CIA dřív nezasáhla, a nepřevedli ho na svou stranu před odchycením KGB. CIA byla trošku nenasytná z hlediska dodávaných informací, přestože jich bylo kvanta, i za cenu jasného nebezpečí pro špiona.
Koho zajímá studená válka a špionáž je tato kniha povinnost. Člověk se dozví, jak to fungovalo nejen se špionáží v centru říše bolševického zla.


martinidd
25.04.2018 5 z 5

Výborný příběh ,skvělá kniha .

všechny komentáře

Související novinky (1)

Knižní novinky (29.5. - 9.6.)

30.05.2017


Citáty z knihy (0)

Zatím zde není žádný citát z knihy.


Kniha Špion za miliardu dolarů v seznamech

v Přečtených28x
ve Čtenářské výzvě8x
v Doporučených2x
v Knihotéce54x
v Chystám se číst29x
v Chci si koupit8x
v dalších seznamech1x