Sněžný tygr přehled

Sněžný tygr https://www.databazeknih.cz/img/books/95_/95300/snezny-tygr-95300.peg 4 87 87

Dramatický román z Nového Zélandu líčí vyšetřování příčin přírodní katastrofy, která zničila přes padesát lidských životů v malém hornickém městečku. Román se odehrává v zapadlé oblasti Jižního ostrova, kterému hrozí nebezpečí sněhové laviny. Důl, který je centrem všeho dění, je jedinou obživou místních obyvatel a správa dolu i města nechce učinit nutná bezpečnostní opatření pro jejich vysoké náklady. V okamžiku, kdy k předpokládané katastrofě dojde, jsou postiženi i ti, kteří se ze všech sil snažili neštěstí zabránit. Beletristická složka se v knize prolíná s literaturou faktu. ... celý text

Literatura světová Dobrodružné Romány
Vydáno: , Olympia
Originální název:

The Snow Tiger , 1975


více info...

Můj komentář

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Sněžný tygr. Přihlašte se a napište ho.


Komentáře (26)

JiříŠkorpík
24.01.2024 5 z 5

Technicky velmi dobře propracovaný román, autor velmi dobře věděl co che vyprávět.

LukasB.453
23.08.2023

jojo, to si docela pamatuju, že když mi bylo asi deset na zimní rodinné rekreaci na Medvědí boudě jsem si tuhle knihu půjčil z místní erohácké knihovničky (zlákán názvem očekávaje něco o zviřátkách) a pak jsem z toho měl zlé sny a bál jsem se traverzového přejezdu přes Medvědí potok ke šlepru na Davidovkách.


Rihatama
21.09.2022 4 z 5

"Sníh není vlkem v rouše ovčím, ale tygrem v rouše jehňátka."

Kombinace lidské zloby a přírodního živlu v podobě sněhové laviny stála za tragédií jednoho novozélandského hornického městečka. Desmong Bagley svým literárním zpracováním událost, její předzvěst, průběh i ničivé důsledky zvěčnil pro lidstvo ve svém nanejvýš vydařeném románu. Po rozpačitém úvodu jsem se nechala vtáhnout do osudu pod lavinou pohřbeného městečka a jeho obyvatel. V tomto případě důsledky lavinové katastrofy umocnil nejenom lidský faktor, lidská závist a zášť samy o sobě, zásadní roli sehrály i korporátní zájmy zasažené důlní společnosti. Spousta faktorů, jejichž rozklíčování, natož průkaznost, nebylo vůbec snadné. Bagley nezapomněl ani na milostnou linku ve stylu slavných Monteků a Kapuletů. Až na ten závěr :-).

všechny komentáře

Související novinky (0)

Zatím zde není žádná související novinka.


Citáty z knihy (0)

Zatím zde není žádný citát z knihy.


Kniha Sněžný tygr v seznamech

v Přečtených121x
ve Čtenářské výzvě11x
v Doporučených11x
v Knihotéce120x
v Chystám se číst21x
v Chci si koupit2x

Štítky knihy

přírodní katastrofy

Autorovy další knížky

Desmond Bagley
anglická, 1923 - 1983
1985  86%Sněžný tygr
2000  82%Běh naslepo
2000  85%Bahamská krize
2002  89%Poslední let