Smaragdový psanec (Black edice) přehled

Smaragdový psanec (Black edice)
https://www.databazeknih.cz/img/books/40_/405575/bmid_green-arrow-3-smaragdovy-psanec-bla-0nu-405575.jpg 4 28 28

Oliver Queen dál bojuje, aby získal zpět vše, co ztratil. Hlídá v ulicích Seattlu jako jeho maskovaný ochránce. Ale série vražd, které má na svědomí vražedně přesný lukostřelec, brzy dostane celé město do varu. Hlavním podezřelým je totiž Green Arrow... Aby očistil své jméno, musí najít smaragdově zelený střelec skutečného vraha. V patách mu přitom je seattleská policie, která si s ním nebere servítky. Sice mu po boku stojí mocná Black Canary, ale dokáže Ollie najít svůj cíl? Nebo on i jeho pověst skončí pod drnem?... celý text

Literatura světová Komiksy Fantasy
Vydáno: , BB art
Originální název:

Green Arrow 3: Emerald Outlaw , 2018


více info...

Můj komentář

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Smaragdový psanec (Black edice). Přihlašte se a napište ho.


Komentáře (7)

Ivan Kučera
25.05.2023 4 z 5

No konečne! Po za vlasy pritiahnutej dvojke vďakabohu návrat k predsa len reálnejším koreňom. Už som si po divnej dvojke začal myslieť, že po príjemne sviežej jednotke to bude môj predčasný koniec so Smaragdovým strelcom. Našťastie sa ukázalo, že dvojka bol len nejaký divný scenáristický omyl (nočná mora?) s drakmi a rýchlovlakmi jazdiacim pod oceánom, čo teda fakt nie je niečo, o čom chcem čítať v súvislosti so sympaťákom Oliverom Queenom. Trojka je comebackom k príjemne jednoduchej a priamočiarej, nie však hlúpej, prvej časti. Znova skvele nakreslená a napísaná vtipne a pritom vážne (v zmysle Oliverovho charakteru, ktorý je fakt silný, síce rád zavtipkuje, ale trápi ho chudoba a bojuje v mene slabých a utláčaných). Zápletka (záporák si oblečie hrdinov kostým a začne vyvražďovať ľudí) síce pripomína Batman: Dvojník, ale GA prišiel o 4 roky skôr. Bonusy: viac ako 1O strán alternatívnych obálok, skíc atď. Ešte k hodnoteniu: jednotke som dal 4*, síce to nebol najlepší komiks na svete, ale na len mainstream to bola veľmi sympatická a fajn svižná jazda, tak som ju chcel odlíšiť od oveľa priemernejších. Preto som jej udelil až 4*. Dvojka nebola dobrá, ale len 2* si nezaslúžila. Trojka nie je už až taká dobrá, ako jednotka, ale problém nevidím ani tak v scenári, ako skôr v tom, že vtedy šlo o premiérový vstup do série a ten svet bol fajn. V trojke už je trochu okukaný a tak by si zaslúžil skôr len 3*. Ale zas chcem trojku odlíšiť od dvojky, pretože je trojka predsa len vydarenejšia, ako dvojka. Takže 4*. Uff.

MisaNuff
26.09.2021 4 z 5

Klidně bych dal i 90 %, velmi dobrá oddychovka. Kresba je parádní, příběh byl výrazně lepší, než dvojka, o fous lepší, než jednička. Za rovných 200 je to prostě skvělá zábava. Nedá se k tomu asi 20x vrátit, jako k některým dílům, ale několikrát si to během let přečíst bude radost. Až dorostou děti, také budou rády za Zeleného šípistu.


Delphín
28.07.2020 4 z 5

Po přečtení minulého dílu jsem se fakt bál, začít čist tenhle božsky nakreslený komiks. Prvotních cca 30 stran mě nebavila, do čtení sem se spíš nutil. Pak se ale cosi změnilo, a vyklubal se z toho dost dobrý komiks, z této série s Arrowem za mě nejlepší. Postavy a jejich chování už zase dává smysl, dobrá zápletka s vcelku zajímavým záporákem. Máme tu nečekané zvraty v ději, máme tu nečekané úmrtí, vcelku dobře fungující Arrow family, leč si myslím, že to byl v tomto komiksu ještě podklad pro něco velkého. S tímto komiksem velká spokojenost, 4* si zcela zaslouží!

všechny komentáře

Související novinky (1)

Knižní novinky (11. týden)

10.03.2019


Citáty z knihy (0)

Zatím zde není žádný citát z knihy.


Kniha Smaragdový psanec (Black edice) v seznamech

v Právě čtených1x
v Přečtených34x
v Doporučených4x
v Knihotéce16x
v Chystám se číst4x
v Chci si koupit5x
v dalších seznamech1x