Slunečné dny a mořský vánek přehled

Slunečné dny a mořský vánek https://www.databazeknih.cz/img/books/49_/491087/bmid_slunecne-dny-a-morsky-vanek-trU-491087.jpeg 4 64 64

Na trajektu směřujícím na ostrov Wight opouští Jodie svůj londýnský život, kariéru i manžela. Má v plánu uchýlit se načas na bratrův útulný hausbót Slunečné dny, kde doufá, že nalezne ticho a klid. Jenže od chvíle, kdy vstoupí na palubu, je jasné, že to nebude ani trochu jednoduché. Pokud tam zrovna není výstřední Marilyn, která se velmi zodpovědně ujala úkolu se o Jodie starat, pak je tu Ned, hlučný sochař z vedlejšího hausbótu. A jak má Jodie přemýšlet, když z něj nemůže spustit oči?... celý text

Literatura světová Romány
Vydáno: ekniha , Cosmopolis
Originální název:

Sunny Days and Sea Breezes , 2020


více info...

Můj komentář

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Slunečné dny a mořský vánek. Přihlašte se a napište ho.


Komentáře (19)

deedulka
25.10.2023 4 z 5

To je tak, když se vám kniha trefí do nálady. Ze začátku jsem si nebyla jistá, jestli se dokážu začíst a jestli nebude Marilyn moc bláznivá, ale za chvíli se mé obavy rozplynuly a já jsem se nemohla od příběhu odtrhnout. Ano, je to plné předvídatelných momentů a klišé, ale jde o to pojetí a cestu, kterou se k těm momentům dostáváme a hořkosladkou omáčku okolo.

Co jsem nepochopila, bylo členění na pidi kapitoly. Jako proč dělat kapitoly po 1,5 - 4 stránkách? Vždyť ten příběh není potřeba takhle osekávat a klidně by mohl být smysluplněji dělen. Takhle měla kniha snad 80 kapitol, už nevím přesně.

Jodie i ostatní postavy jsem si moc oblíbila a pohodové nenáročné čtení si s chutí užila, i s malou slzičkou v oku (nj. ty mateřské city :-) ) Navíc byla Jodie skoro ve stejném věku jako já a měla to v hlavě srovnané, takže velké plus.
Kdyby to popisované místo nebylo tak daleko, hned bych se tam v létě vypravila. Z vyprávění mne naprosto okouzlilo. ;-)

Emma27
05.08.2023 2 z 5

Romanticka kniha spíš zaujme mladší ctenáře ,na mě moc sladké čtení. Děj je ale zajimavy


Annyshga
05.12.2022 4 z 5

V létě se roztrhl pytel s příběhy na moři a protože jsem je všechny nestihla přečíst vrátila jsem se v tomto ponurém počasí do pozdních letních dní u moře . Upřímně jsem čekala klasický romantický příběh. V nejmenším mě nenapadlo, že hlavní hrdinka Jodie bude řešit tak složitou a smutnou situaci. Přesto ale autorka nedokázala dát knize tu správnou hloubku aby mi tekly slzy jako u Plánu plavby. Velká škoda... Knihu by to přeneslo na úplně jinou úroveň a já bych se nezdráhala dát plný počet hvězd.

V poslední době narážím na romány, kde jsou hlavní hrdinové stejné věkové kategorie nebo i starší. Tady tomu nebylo jinak a jsem za to ráda. Příběh byl odproštěn od pubertálních výstupu a nesmyslného řešení situace. Díky tomu byl konec knihy moc krásný.

V přístavním městečku bylo vše kouzelné. Vůbec se nedivím Jodie, že zde začala objevovat své pravé já a úplně změnila svůj pohled na život. Nebudu vám lhát nejradši bych se tam přestěhovala .

všechny komentáře

Související novinky (2)

Všechno, co jsme ztratili, Dny rozhodnutí a další knižní novinky (10. týden)

05.03.2023


Knižní novinky (7. týden)

13.02.2022


Citáty z knihy (0)

Zatím zde není žádný citát z knihy.


Kniha Slunečné dny a mořský vánek v seznamech

v Právě čtených1x
v Přečtených80x
ve Čtenářské výzvě9x
v Doporučených2x
v Knihotéce110x
v Chystám se číst78x
v Chci si koupit19x
v dalších seznamech1x