Slon přehled

Slon https://www.databazeknih.cz/img/books/35_/355055/mid_slon-IJe-355055.png 4 42 42

Napínavý thriller a vynikající román o světě, ve kterém žijeme, o lidech na okraji společnosti i těch, co spekulují s velkými penězi. Bytost, která lidi překvapuje a okouzluje: malý, růžový slon, který ve tmě svítí jako mimozemšťan. Genový inženýr Roux z něj chce udělat globální senzaci. Slona mu však ukradnou. Barmský zaříkávač slonů Kaung, který asistoval při jeho narození, je stále přesvědčen, že něco tak posvátného je nutno ukrýt a chránit. Rozkošná, zázračná bytost – a pro toho, kdo zná kouzelnou genetickou formulku, i zdroj bohatství – malý, růžový slon, který ve tmě svítí. Najednou stojí v jeskyni, kde přespává bezdomovec Schoch, jenž nevěří vlastním očím. Odkud tahle zvláštní bytůstka pochází a jak vznikla? To ví jen několik málo lidí a každý z nich má přitom s miniaturním slonem jiné úmysly a sleduje svůj vlastní cíl: Kaung, barmský zaříkávač slonů, který provázel jeho zrození, věří, že musí být chráněný. Chráněný, to ano, ale patentem, myslí si naproti tomu genový inženýr Roux. Dějiště úchvatného románu rychlým tempem přechází z genové výzkumné laboratoře přes cirkus na Curyšské vysočině do prostředí městských bezdomovců, odtud do úkrytu ve vile na curyšské hoře Uetliberg a nakonec do země v jihovýchodní Asii, kde slony obzvláště uctívají.... celý text

Literatura světová Romány Thrillery
Vydáno: ekniha , Metafora
Originální název:

Elefant , 2017


více info...

Můj komentář

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Slon. Přihlašte se a napište ho.


Komentáře (17)

trudoš
12.01.2024 3 z 5

Nenáročný thriller pro klidné povahy, které nepotřebují ke štěstí příliš akce a naopak jim vyhovuje, když se autor soustředí na lidské osudy, popřípadě konec okoření silným morálním odkazem.
Martin Suter si zvolil za nositele svého poselství maličkého růžového slona, hříčku umělé genetické manipulace, kterážto několika románovým hrdinům obrátí život vzhůru nohama. Premisa zápletky přitom nijak zásadně nepřekvapí, pouze člověk zpočátku tápe v časových posunech, což se ale velmi rychle ustálí. Pak už následuje samotné pronásledování ústředních protagonistů, snažících se zachránit život zvířeti, jež by jinak skončilo naporcované pod laboratorními sklíčky. Naneštěstí působí padouši natolik lopotně a hrdinům se málokdy do cesty postaví skutečná překážka, takže příběh už v polovině ztrácí na adrenalinu. I tak ale spisovatel dokáže zaujmout mnoha informacemi, ke kterým se jinak nedostanete, ať už jde o život slonů, bezdomovců nebo cirkusáků. Ve svém důsledku milá, zajímavá a dojemná pohádka.

Zlatinka.Emilly
27.06.2023 4 z 5

Zajímavá knížka. Jsem si představovala malého růžového sloníka :) Nejhorší na tom ale je, že by se našlo spousta těch, kdo by dal nevím co za to, aby takového mazlíka koupil svým rozmazleným dětičkám. Nechme růžového mini sloníčka v této knížce a nechtějme tvořit to, co je nepřirozené.


Prske
09.02.2021 4 z 5

Hezké odpočinkové povídání o růžovém slonovi, genové manipulaci, cirkusu a problematice lidí bez domova.
Občas mi přišly některé pasáže trochu odfláknuté a někdy zas zbytečné, ale příběh to byl rozhodně zajímavý a k zamyšlení.

všechny komentáře

Související novinky (0)

Zatím zde není žádná související novinka.


Citáty z knihy (0)

Zatím zde není žádný citát z knihy.


Kniha Slon v seznamech

v Přečtených58x
ve Čtenářské výzvě4x
v Doporučených4x
v Knihotéce57x
v Chystám se číst29x
v Chci si koupit3x

Štítky knihy

švýcarská literatura sloni

Autorovy další knížky

Martin Suter
švýcarská, 1948
2006  78%Odvrácená strana Měsíce
2017  75%Slon
2011  63%Kuchař
2008  60%Business Class