Slepí přehled

Slepí https://www.databazeknih.cz/img/books/38_/380881/mid_slepi-poA-380881.png 3 137 137

Strhující román o psycholožce, která sama balancuje na hranici šílenství. Sam Jamesová si po léta budovala pověst nejlepší psycholožky na psychiatrické klinice Typhlos na Manhattanu, kde se léčí ty nejtěžší případy. Doufá, že když už nedokáže zachránit sama sebe, zachrání alespoň jiné. Samin spasitelský komplex pomáhá pacientům bojovat s jejich démony, ale jí se při terapiích zároveň otevírá pohled do hlubin vlastního chaotického nitra. Jednoho dne se v Typhlosu objeví záhadný pacient Richard, kterého ostatní terapeuti odmítají léčit. Sam si usmyslí, že odhalí jeho tajemství i temná zákoutí jeho duše. Jak je možné, že se Richard na klinice plné šílenství chová oproti ostatním pacientům tak normálně? Sam postupně rozkrývá Richardovu spletitou minulost a to ji přiměje analyzovat vlastní život. Psychologická hra začíná. Kdo koho ale ve skutečnosti zachraňuje? Tento překvapivý a poutavý psychologický román zavede čtenáře do duše psychicky narušené ženy, která se zoufale snaží udržet nad vodou. Ukáže nám, že největší běsy si někdy nosíme sami v sobě.... celý text

Literatura světová Horory Thrillery
Vydáno: ekniha , Host
Originální název:

The Blind , 2017


více info...

Můj komentář

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Slepí. Přihlašte se a napište ho.


Komentáře (46)

zofie3000
21.09.2023 4 z 5

Zajímavé a svižné čtení. Pro mě postava Richarda byla trochu předvídatelná a už jsem to tušila od 1/3 knížky, ale naštěstí se zápletka netočí kolem toho, takže pokud už taky takhle brzo budete tušit, tak je ještě spoustu "zábavy" před vámi. Oceňuje postavy, které nebyly jen stafáž a byly prokreslené.

Janeee
04.07.2023 4 z 5

Velmi zajímavé téma a hezky svižně se to četlo. Konec mi byl jasný sice už asi posledních 50 stran, ale nevadí.


_Brunetka_
20.07.2022 4 z 5

Tak tohle je poměrně dost zajímavá knížka, přesto jsem ji ještě u nikoho na instagramu neviděla. Jak už totiž z anotace vyplývá, je o psycholožce, která sama balancuje na hranici šílenství. Na takový originální námět člověk podle mě jen tak nenarazí. Kromě toho se však hrozně dobře četla, k čemuž přispívaly krátké kapitoly a také to, že byla napsána ich formou. Postavy byly celkem dost zajímavé, bavil mě tajuplný Richard i nevyrovnaná Sam. Největším miláčkem pro mě byl ale David, Samin kolega, který do ní je už celá léta zamilovaný. Co však knížce musím vytknout, je to, že mě některé kapitoly nebavily. A to povětšinou proto, že nám nic nového nepřinášely a Sam se v nich už poněkolikáté utápěla v alkoholu, to už člověka začne nudit. Konec mě však hodně překvapil, (i když mě něco takového už v průběhu čtení napadlo) a byla jsem s ním spokojená.

všechny komentáře

Související novinky (1)

Knižní novinky (7.5. - 20.5.)

07.05.2018


Citáty z knihy (0)

Zatím zde není žádný citát z knihy.


Kniha Slepí v seznamech

v Právě čtených5x
v Přečtených179x
ve Čtenářské výzvě23x
v Doporučených5x
v Knihotéce154x
v Chystám se číst206x
v Chci si koupit40x
v dalších seznamech4x

Štítky knihy

psychologické romány domácí násilí šílenství

Autorovy další knížky

Alex F. Brady
americká
2018  68%Slepí
2020  79%Lhář