Skandar a přízračný jezdec přehled

Skandar a přízračný jezdec
https://www.databazeknih.cz/img/books/53_/534367/bmid_skandar-a-prizracny-jezdec-65f45caeda819.jpg 4 25 25

Jednorožci / Skandar série

< 2. díl

VELKOLEPÉ DOBRODRUŽSTVÍ NA KŘÍDLECH JEDNOROŽCŮ POKRAČUJE. Skandaru Smithovi se splnil jeho dětský sen stal se jezdcem. První ročník výcviku byl pro něj i jeho jednorožce Kvítka náročný. Jenže když Skandar a jeho přátelé postoupí do druhého ročníku, v Hnízdě nečekaně vyvstane nová hrozba. Divoké jednorožce, kteří mají být údajně nesmrtelní, někdo surově zabíjí. A to není jediná podivnost, která Skandara trápí. Objeví se prastaré proroctví, které varuje před nebezpečím, a ostrov začnou pustošit strašlivé bouře. Má to snad všechno nějakou spojitost? Ale jakou? Mezitím se na ostrov snaží dostat Skandarova sestra Kenna, aby mohla podstoupit výcvik společně se svým bratrem, a Skandar je odhodlaný jí za každou cenu pomoci. Dokážou společně ostrov zachránit, než bude pro všechny příliš pozdě?... celý text

Literatura světová Fantasy Pro děti a mládež
Vydáno: audiokniha , Audiotéka , Host
Originální název:

Skandar and the Phantom Rider , 2023


Interpreti: Petr Neskusil
více info...

Můj komentář

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Skandar a přízračný jezdec. Přihlašte se a napište ho.


Komentáře (7)

Ronnie68
15.11.2023 4 z 5

Druhý díl... a i tak se mi četl skvěle (I když od přečtení prvního dílu už uběhl nějaký ten čas) ....

cestina_s_linus
30.08.2023 4 z 5

O druhých dílech se říká, že jsou vždy horší než ty první. Tady v tomto případě bych s tím nesouhlasila. Najdou se zde pasáže, které se táhnou, ale vzápětí jsme odměněni akcí a nějakou drámou.
Tentokrát jsem měla ze Skandara Harry Potter vibes. Další rok v hnízdě = další katastrofa a záhady, které musí on a jeho kamarádi vyřešit. Příjemným (ale očekávaným) zpestřením byly části, které se věnovaly Kenně. Také chci autorce poděkovat, že fantastickou čtyřku na nějakou dobu rozbila - postavy dostaly prostor k růstu.
Na knize musím ocenit tu detektivní linku - všechny hádanky, pravozpěvy, odhalování informací - tyto části si moc užívám a baví mě. Dokonce se sama snažím jednotlivé indície rozluštit dříve než Skandar a spol.
Čekat na další díl bude... utrpení... :)


maria3444
07.08.2023 3 z 5

Skandar a přízračný jezdec

Pokračovanie tejto série bolo jedným slovom zaujímavé. Opäť som sa ocitla v reálnom svete, v ktorom však existuje jeden ostrov, ktorý je odlišný od zvyšku.
Ostrov, na ktorom sú jednorožce. Či už divoké alebo spriaznené so svojím jazdcom.

Bolo fajn vrátiť sa späť do tohto sveta ale predsa len som z toho neostala sedieť s otvorenými ústami. Skandar a jeho traja najlepší kamaráti opäť bojovali so zlom, Skandar čelil posmeškom a dalo by sa povedať, že aj šikane a stále, či už chtiac alebo nechtiac, sa ocitol v strede pozornosti .

Celá ich štvorica je jedna komická skupina, ktorá má svoje hlášky a Bobby k ním pridávala po celý čas prezývky pre osobu s iniciálami DM ( fakt si nespomeniem na meno). Postava Bobby mi tak neskutočne sadla, že som sama ostala prekvapená. Jednoducho bola skvelá a hlavne jej chlieb s džemom a droždím.

Bolo tu veľa zvratov, veľa problémov a ešte viac situácii kedy som fakt chcela knihu zavrieť a hodiť ju o stenu ( v dobrom ale aj zlom slova zmysle).

Ak vás zaujal prvý diel a rozmýšľate či siahnuť aj po druhom smelo do toho.

Za knihu na recenziu ďakujem @hostbrno

všechny komentáře

Související novinky (2)

Hospodyně, Noční host a další knižní novinky (25. týden)

18.06.2023


Zatmění, Řeka času a další knižní novinky (17. týden)

23.04.2023


Citáty z knihy (0)

Zatím zde není žádný citát z knihy.


Kniha Skandar a přízračný jezdec v seznamech

v Přečtených30x
ve Čtenářské výzvě5x
v Doporučených3x
v Knihotéce43x
v Chystám se číst19x
v Chci si koupit14x
v dalších seznamech2x