Sísa Kyselá přehled

Sísa Kyselá https://www.databazeknih.cz/img/books/26_/268029/bmid_sisa-kysela-0z1-268029.jpg 4 126 126

Jenda Placka má velké trápení. Jeho spolužačka Sylva Kyselá je odmalička lepší než on – výborně se učí, vzorně se chová, a vůbec. Jediné, co na ni platí, je oslovení Síso! Když i to je málo, začne Jeník vymýšlet různé strašlivé pomsty... Stačí však jedna malá šedivá myška a Jenda zažije ohromující překvapení! Dobrodružství Sísy Kyselé pobaví všechny začínající čtenáře.... celý text

Můj komentář

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Sísa Kyselá. Přihlašte se a napište ho.


Komentáře (22)

Litocha
27.04.2024 4 z 5

Syn knížky miluje, ale se samostatným čtením dost bojuje. Tenhle příběh o rafinované pomstě a nečekaně zrozeném kamarádství ho ale zaujal natolik, že ke konci četl sám od sebe více, než bylo nezbytně nutné.

I já jsem se bavila náramně. Kladem knížky jsou krátké věty a velká písmena, takže se začínajícím čtenářům dobře čte. (Jen tedy nakladatelství moc nevychytalo, že tato kniha vyšla jako druhé čtení, a přitom má větší písmo než druhý díl, který je ovšem zařazen mezi čtení první.) I přesto má příběh jasný děj s pěknou pointou, navíc je humorný (tohle všechno často u knížek prvního čtení, které bývají rozbředlé nebo skoro o ničem, případně je zápletka naivní až běda, postrádám). A ilustrace jsou parádní, jak taky jinak u pana Borna.

Trošku mě ovšem rušilo, že se do knihy přece jen otiskla doba vzniku – ať už ve zpodobnění školství, nebo v oslovování spolužáků příjmením – na to si dobře vzpomínám ze svého dětství, ale dnes už je to naštěstí pryč. Neustálé Kyselá tohle a Kyselá tamto mě docela rušilo.

I přes tuhle výhradu je knížka hodně povedená a už jsem půjčila volné pokračování.

Ruxandra
20.10.2023 2 z 5

Knížka mě v dětství nějak minula a dostala se mi do ruky až v dospělosti, kdy si ji dcera vybrala v knihobudce. Bohužel já už jsem na ni asi moc stará a ona zase moc malá, při předčítání nás příliš nebavila ani jednu :(


Pivísek
25.01.2023 5 z 5

Tuto knihu jsem jako malá milovala a četla jsem ji pořád dokola. Myslím, že právě tato kniha mě přivedla ke čtenářské vášni, kterou trpím dodnes!

všechny komentáře

Související novinky (0)

Zatím zde není žádná související novinka.


Citáty z knihy (0)

Zatím zde není žádný citát z knihy.


Kniha Sísa Kyselá v seznamech

v Právě čtených1x
v Přečtených192x
ve Čtenářské výzvě15x
v Doporučených4x
v Knihotéce46x
v Chystám se číst16x
v Chci si koupit4x
v dalších seznamech3x