Klub putovných džínsov - Prvé lásky přehled

Klub putovných džínsov - Prvé lásky
https://www.databazeknih.cz/img/books/35_/355362/bmid_klub-putovnych-dzinsov-prve-lasky-D1I-355362.jpg 4 177 177

Tínedžerky Carmen, Bridget, Tibby a Lena sú priateľky od narodenia. Spoznali sa vďaka svojim mamám, ktoré spolu chodili na tehotenský aerobik a čakali deti v tom istom mesiaci. Dievčatá sa priatelia ešte aj teraz, keď sa ich mamy už veľmi nestretávajú. Na konci školského roka sa však aj ony musia načas rozlúčiť. Lena ide na prázdniny do Grécka, Bridget do futbalového tábora v Mexiku, Carmen do Južnej Karolíny za otcom, len Tibby zostáva doma a chystá sa brigádovať v obchode. Pred odchodom sa všetky stretnú u Carmen a Tibby jej v šatníku objaví džínsy, ktoré kúpila v second-hande. Pôvodne ich chcela vyhodiť, ale ostatným dievčatám sa páčia, a tak si ich vyskúšajú a neveria vlastným očiam. Aj keď majú rozličné postavy, džínsy dokonale sedia všetkým štyrom. Tak sa rozhodnú stretnúť večer v telocvični, kam chodievali ich mamy, a založia Klub putovných džínsov, ktorý má vlastné stanovy a prísne pravidlá. Dohodnú sa, že si zázračné džínsy budú posielať a potom na ne napíšu svoje prázdninové zážitky. Tie sú naozaj bohaté.... celý text

Pro děti a mládež Dívčí romány
Vydáno: , Ikar (SK)
Originální název:

The sisterhood of the traveling pants , 2001


více info...

Můj komentář

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Klub putovných džínsov - Prvé lásky. Přihlašte se a napište ho.


Komentáře (25)

Kikulka97
20.04.2024 3 z 5

Pamatuju se, že k Sesterstvu jsem se původně dostala přes film. Teď jsem na knížku narazila díky knihobudce. Děj knížky a filmu je prakticky identický, co mi ale přijde super jsou citáty před kapitolama. Ne, že bych tam vždycky viděla tu souvislost, ale dopslěejším čtenářům doporučujuk nížku prolistovat hlavně kvůli nim.
Příběh je jednoduchý. Ale přiznám se, že ani když jsem byla v cílové skupině mě tolik nenadchl. Což námět - ten je perfketní, takové kalhoty jsem svého času taky chtěla. Ale příběh se mou srdcovkou nestal. Krásné tři hvězdy.

mia.com
10.04.2024 5 z 5

Četla jsem přesně v tom podobném věku a naprosto jsem ty holky milovala a chtěla být jednou z nich! Jejich příběhy jsem hodně prožívala.


Amneris
11.03.2024 4 z 5

Příběh o čtveřici kamarádek se četl moc dobře. Jako první jsem viděla stejnojmenný film, který byl super. Překvapilo mě, že se některé příběhy dívek staly jinak než ve filmu. Jsem zvědavá na další díl :-)

všechny komentáře

Související novinky (0)

Zatím zde není žádná související novinka.


Citáty z knihy (0)

Zatím zde není žádný citát z knihy.


Kniha Klub putovných džínsov - Prvé lásky v seznamech

v Přečtených308x
ve Čtenářské výzvě16x
v Doporučených12x
v Knihotéce34x
v Chystám se číst57x
v Chci si koupit12x
v dalších seznamech5x