Sen noci svätojánskej přehled

Sen noci svätojánskej
https://www.databazeknih.cz/img/books/34_/346624/bmid_sen-noci-svatojanskej-j3M-346624.jpg 4 14 14

Rozprávky zo Shakespeara: Búrka, Sen noci svätojánskej, Zimná rozprávka, Veľa zhonu pre nič, Ako sa vám páči, Skrotenie spurnej ženy, Komédia omylov, Oko za oko, Večer trojkráľový alebo Čo si želáte, Všetko je dobré, čo sa dobre skončí, Dvaja šľachtici z Verony, Kupec benátsky, Cymbelin, Kráľ Lear, Macbeth, Romeo a Júlia, Hamlet, Othello. Prvé vydanie. Cena knihy v čase vydania: 23,90 Kčs.... celý text

Literatura světová Divadelní hry
Vydáno: , Mladé letá
Originální název:

Lambs' Tales from Shakespeare , 1807


více info...

Můj komentář

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Sen noci svätojánskej. Přihlašte se a napište ho.


Komentáře (5)

Vidlička
18.11.2020 4 z 5

Shakespeare pro začátečníky. Rozhodně užitečná forma, kterou jsem jako děcko začínala.

Květinka008
02.07.2018 5 z 5

Knížku jsem si oblíbila jako adolescent, kdy jsem potřebovala Shakespeara do školy a nejlépe co nejrychleji. A mám ji v "top" dodnes. Přece jen text převyprávěný do příběhů se čte lépe než divadelní hry. Rozhodně doporučuji pro děti i dospívající, kteří potřebují k maturitě.


alef
06.10.2016 3 z 5

Tuto knížku četl syn v rámci povinné četby pro 7. třídu ZŠ, nedalo mi to a nahlédla jsem. Pro děti cca 6.-7. třída relativně přístupná forma jak dětem přiblížit Shakespearova dramata. Knížka vypráví příběhy, děti se tak dozví "o čem, že to je", ... co přineslo tomuto autorovi jeho nehynoucí slávu :-) ... v tomto věku, kdy si děti "začínají" s literaturou, kdy už nečtou jen pohádky, je to určitě vhodná forma.

Pokud tedy pouze chcete vědět "o čem, že to je", znát obsah a děj příběhu, vystačíte si s touto knížkou, ... ovšem pokud Vám tohle nestačí a v Shakespearových příbězích chcete nalézt víc, ... pokud chcete poznat jeho jedinečnou schopnost vyjádřit neuvěřitelnou škálu lidských emocí v několika verších ... čtěte jeho původní díla ... nebo si Shakespeara užijte v divadle :-).

všechny komentáře

Související novinky (0)

Zatím zde není žádná související novinka.


Citáty z knihy (0)

Zatím zde není žádný citát z knihy.


Kniha Sen noci svätojánskej v seznamech

v Právě čtených1x
v Přečtených26x
v Doporučených3x
v Knihotéce15x
v Chystám se číst10x
v Chci si koupit5x

Autoři knihy

Charles Lamb
anglická, 1775 - 1834
Mary Lamb
anglická, 1764 - 1847