Šatna a klášter přehled

Šatna a klášter https://www.databazeknih.cz/img/books/46_/468776/bmid_satna-a-klaster-BVo-468776.jpg 4 4 4

Rozsáhlý mnohovrstevnatý román. Současná společnost je autorem viděna jak zdola, kdy Petr Motýl vychází z autentické zkušenosti hrobníka v Praze na Břevnově, tak z nadhledu, který v románu zastupují především pohledy do tisíciletých dějin břevnovského kláštera založeného svatým Vojtěchem. Vybroušený jazyk, humor a ironie a básnické vidění skutečnosti.... celý text

Můj komentář

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Šatna a klášter. Přihlašte se a napište ho.


Komentáře (2)

ondras666
12.11.2022 3 z 5

Ta délka a rozsah je až úmorný, děj sám o sobě dost opakující se. Celá kniha se nese v duchu alkoholového opojení a já místy i někde přeskočil nudný opakující se dialog. A o nic jsem nepřišel.

puml
14.05.2022 4 z 5

Hned na úvod přiznávám, že jsem nedočetl, ta kniha mě doslova udolala svou délkou ale i reálnou tíhou (je to špalek). Ale je to dobré, trochu mi to připomnělo Romana Szpuka; takové až deníkové, hodně detailní zapisování situací, co autor zažil nebo slyšel. Zároveň to je pohled nikoliv skrz stromy a mýtiny, ale pohled městský, pohled městského pábitele, hrobníka a básníka. Slabinou tohohle Motýlova magnum opus je to množství stran a repetetivnost, která je sice evidentně záměrná, ale čtenářsky časem dosti únavná. Skoro to mohlo vyjít ve dvou, ale klidně i ve třech nebo čtyřech sevřenějších svazcích. Ale klobouk dolů. Za sebe bych ale doporučil spíš autorovy básnické sbírky.


Související novinky (1)

Knižní novinky (26. týden)

27.06.2021


Citáty z knihy (0)

Zatím zde není žádný citát z knihy.


Kniha Šatna a klášter v seznamech

v Přečtených4x
v Knihotéce1x
v Chystám se číst21x
v Chci si koupit5x